Passagerfly styrtet ned: 72 personer var om bord

Udland
Der er tale om et arkivfoto, og ikke et foto fra pågældene begivenhed. (Foto: Shutterstock)
Der er tale om et arkivfoto, og ikke et foto fra pågældene begivenhed. (Foto: Shutterstock)
Et passagerfly med 72 personer om bord er søndag styrtet ned. Flere lig er allerede blevet bjærget.

Mest læste i dag

Søndag er et ATR 72-fly styrtet ned i Nepal. Om bord på flyet var der 72 personer.

Sådan lyder det ifølge Ritzau fra en talsmand fra det nepalesiske flyselskab Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula.

"Der var 68 passagerer om bord og 4 ansatte," lyder det fra Sudarshan Bartaula.

"Redningsaktionen er i gang. Vi ved ikke for nuværende, om der er nogen overlevende, siger han og fortæller videre, at der var ti udenlandske statsborgere om bord på flyet."

Ifølge Reuters, der har været i kontakt med en talsmand fra den nepalesiske hær, der assisterer med bjergningsarbejdet, er der på nuværende tidspunkt mindst 16 personer, der har mistet livet.

Flyet styrtede ned mellem en gammel og ny lufthavn i byen Pokhara, der er den næststørste by i Nepal, og som ligger i den vestlige del af landet.

Efter det styrtet står flyvraget i flammer, og beredskab er på stedet, hvor de forsøger at slukke flammerne, fortæller en lokal embedsmand ved navn Gurudutta Dhakal til nyhedsbureauet AFP.

Han fortæller, at der er reddere på stedet, der arbejder med at få slukket ilden. Fokus er på at få slukket ilden, men naturligvis også på at redde passagerer ud af flyvraget.

Reuters oplyser, at der er billeder fra stedet, der viser, at en tyk sky af sort røg stiger op fra stedet. Derudover er der også billeder, der viser, at der er reddere, der arbejder på stedet, og at folk stimler sammen i området, hvor det er styrtet ned.

Selvom fokus er på at redde overlevende ud af flyet, skriver flere lokale medier, at der allerede er en række lig, der er blevet bjerget fra det nedstyrtede fly.

Det vides endnu ikke, hvad der har medført, at flyet er styrtet ned. Desuden er der ingen officielle meldinger om antal døde personer endnu.

I maj sidste år var der også et fly, der styrtede ned i Nepal. Her var der tale om et mindre fly, der styrede ned i bjergkæden Himalaya, der til dels ligger i Nepal. Dengang mistede 22 personer livet.

Anbefalet til dig