To personer døde i nyt virusudbrud

Udland
Foto: Shutterstock.com
To personer er indtil videre omkommet i udbruddet.

Lige nu læser andre også

Et nyt udbrud af den frygtede Ebola-virus er blevet fundet, hvilket allerede har kostet to personer livet. Hertil er der flere hundrede, der har været i kontakt med de afdøde personer, der er i fare for at være blevet smittet med den dødelige virus.

Det skriver The Sun.

Sundhedsministeriet i Den Demokratiske Republik Congo har bekræftet, at landet er blevet ramt af et udbrud af Ebola-virus.

Ifølge The Sun oplyser ministeriet, at den første afdøde person er en 31-årig mand, der begyndte at føle sig syg den 5. april. Han afgik ved døden den 21. april.

Den anden afdøde person er en 25-årig kvinde, der begyndte at føle sig utilpas den 13. april, hvor hun også udviste symptomer på Ebola-virus. Hun behandlet i hjemmet i fem dage, men var også både på hospitalet, et apotek og en sygeplejerske.

Den 25-årige kvinde var desuden et familiemedlem til den 31-årig mand. Efter at have kæmpet mod virussen, afgik hun ved døden den 25. april.

Myndighederne i Den Demokratiske Republik Congo fortæller, at man indtil videre har fundet hundredvis af personer, der har været i kontakt med de to personer, der har mistet livet til virussen.

Udbruddet af Ebola-virus er blevet fundet dyrereservoirer i Den Demokratiske Republik Congo, og før dette udbrud havde landet rapporteret 13 udbrud siden 1976.

Virussen har en inkubationstid på mellem to og 21 dage. Det betyder, at der kan gå op til tre uger fra smittetidspunktet, før den smittede person begynder at udvise symptomer på smitte.

Ebola-virus er en virusinfektion, der opstår hos mennesker og primater. Den forårsager akut, alvorlig sygdom, der ofte er dødelig, hvis ikke den bliver behandlet hurtigt.

Virussen begynder med symptomer såsom feber, intens træthed, muskelsmerter og ondt i halsen, hvorefter det udvikler sig til opkast og diarré samt indre og ydre blødninger.

Den dødelig virus er en del af Filoviridae-familien, der også omfatter Marburg-virussen. Den blev oprindeligt opdaget i områder nær floden Ebola, hvoraf navnet på den er opstået.

 

Anbefalet til dig