Peter gjorde vildt fund under gulvbrædderne: Blev skrevet for 135 år siden

22/11/22 17:26

Mathias Busekist

Foto: Privat
Flaskeposten stammer fra det 19. århundrede.

Peter Allan var i færd med at udføre sit arbejde i et hus i Edinburgh, Skotland, men da han skar et hul for at finde rørledninger i huset, faldt han over et vildt fund.

Peter, som naturligvis var begejstret ved fundet, løb med det samme nedenunder for at fortælle den 50-årige ejer af huset om flasken.

Foto: Privat

Foto: Privat

Peter, der ejer WF Wightman, en blikkenslagervirksomhed, fortæller, at han fandt en flaske, der indeholdt en seddel, der blev skrevet for 135 år siden. 

Flasken blev fundet under det, man formoder at have været et tjenestepigeværelse, da huset først blev bygget. 

"Jeg skulle bare rykke en radiator, men da jeg skar et tilfældigt hul for at finde rørledningerne, var den der. Jeg ved ikke, hvad der skete, men jeg tog den med til kvinden nedenunder og sagde: 'Se, hvad jeg har fundet under dit gulv'," siger han til BBC Scotland

Eilidh Stimpson, der er mor til to børn, modstod at læse sedlen, indtil hendes børn, der er otte og ti år, kom hjem fra skole. 

"Jeg sagde til dem, at jeg havde noget meget spændende at fortælle dem, og de svarede: 'Er det, at vi skal have hotdogs til frokost?," fortæller hun og tilføjer:

"Jeg gav dem et par gæt mere, inden jeg fortalte dem, at der var blevet fundet en flaskepost i vores hus. De blev vildt begejstrede!" 

I første omgang forsøgte de at få sedlen ud med en pincet, hvilket hurtigt skulle vise sig at være en umulig opgave, da papiret begyndte at rive i stykker. 

Og da Eilidh var mere opsat på at bevare brevet end flasken, besluttede hun at smadre den med en hammer.

Foto: Privat

Foto: Privat

"Jeg havde det helt forfærdeligt med at smadre en 135 år gammel flaske, men det var den eneste måde," udtaler hun. 

Det lykkedes dem til sidst at tyde, at brevet var blevet skrevet af to mænd, der havde arbejdet i huset i det 19. århundrede. 

"James Ritchie og John Grieve lagde dette gulv, men de drak ikke whiskyen. 6. oktober 1887," læste brevet.