Pilot afslører hemmeligt trick: Sådan ved du om turbulens er farligt

30/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: TikTok
En pilot har afsløret et hemmeligt trick til, hvordan du kan afgøre, om turbulens ombord på et fly er farligt.

Mest læste i dag

Piloten Jimmy Nicholson var for nylig ude at flyve som passager, og i denne forbindelse oplevede han en meget slem turbulens.

Faktisk var det noget af det værste, han havde oplevet under en flyvning. Alligevel var der 'intet at bekymre sig om', og nu har han afsløret hvorfor.

Jimmy var ifølge New York Post på vej til Barcelona på sin bryllupsrejse, efter han tidligere på måneden blev gift med sin partner, Holly Kingston.

Parret sad på nogle af de bagerste pladser i flyet, da det pludselig blev ramt af voldsom turbulens.

I en video, som Jimmy har delt på det sociale medie TikTok, viser han denne turbulens. Her kan man tydeligt se, at det rykker godt og grundig i flyet.

"Noget af det værste turbulens, jeg nogensinde har oplevet," siger han i videoen ifølge New York Post.

"Det er en kort flyvetur. Det er ikke behageligt. Vi sidder bagerst i flyet, så det er værre her. Det kan være en udbredt storm, så de (piloterne, red.) skal bare vælge vejen med mindst modstand og flyve igennem den."

Derefter vender han sin telefon rundt, for at vise nogle af de andre passager ombord på flyet. Her ser og hører man, at det ikke er alle, der er helt så rolige som Jimmy

I videoen, der er blevet set mere end otte millioner gange, forklarer Jimmy sin skrækslagne kone, at turbulens er 'helt normalt'.

"Det er ikke noget at bekymre sig om," siger han til Holly, der virker meget forskrækket over turbulensen.

"Fly er bygget til at modstå meget, meget værre. Det er naturligvis ikke sjovt, men helt fint."

Han fortæller også til seerne, at når turbulens rammer flyet, vil det 'ikke falde ned fra himlen'.

Derudover afslører han et trick, som han selv kalder for 'vandflaske-tricket'. Her tager han en vandflaske, som han vender på hovedet, og derefter viser, hvor 'lidt det bevæger sig'.

Det vidner om, at de mange passagerer sandsynligvis gjorde det værre, end det egentlig var.

"Kig ud af vinduet," anbefaler han til dem, der er ængstelige, når det kommer til turbulens.

På trods af, at Jimmy forsøgte at forsikre om, at der intet var galt var der en udbredt 'paniktilstand' i kommentarsporet.

"Du er så rolig. Jeg ville skrige indvendigt," skrev en person.

"Det er den her person, du gerne vil sidde ved siden af," skrev en anden.

Jimmy fortæller også, at han som pilot ofte bliver spurgt om turbulens. I en separat video afslører han, at de fleste tror, at piloterne går i panik. Men sådan forholder det sig bestemt ikke.

"Hvad vi gør som piloter, er, at vi bremser flyet. Enten klatrer eller daler vi ned. Piloter er meget, meget kolde. Det eneste, vi bekymrer os om er, om vores kaffe bliver spildt," siger han.

Anbefalet til dig