Plejehjemspersonale sætter ind: Fluffy beboer redder ældre mod ensomhed

Foto: Facebook/Good Samaritan Society

Det siges at hunden er menneskets bedste ven - og i dette tilfælde, må det siges at være rigtigt.

De fleste har sikkert mærket til ensomhed i en vis grad under corona-pandemien. Mange arrangementer er blevet aflyst og vi har skulle indskrænke vores socialeliv. 

Især de udsatte som ældre og kronisk syge har skulle passe ekstra godt på, det betyder også, at der på mange plejehjem ikke har været mulighed for besøg fra pårørende. For de ældre har det betydet større ensomhed. 

Derfor fik personalet på et plejehem i South Dakota, USA, en anderledes ide. Det skriver The Western Journal.

På plejehjemmet var hverdagen for mange af beboerne blevet trist og kedelig - ingen besøg og ingen aktiviteter på grund af corona. 

Læs også

Hunde-ejere advares: Hold ekstra godt øje lige nu

Der var dog ét lyspunkt, nemlig den lille hund Hope, der tilhørte Pam Stewart, som er plejehjemmets centerchef.

Hope var nemlig dagligt med Pam på arbejde og her skabte hun stor glæde. Den lille hund havde nemlig sin faste rutine og hilste dagligt beboerne. Den havde endda sin faste rute på de forskellige beboeres værelser.

"Hun havde sin rutine, hvor hun var på bestemte værelser på bestemte tidspunkter," lyder det fra Pam til amerikanske KELO-TV, som også tilføjer:

"Hun trøstede folk når nogen døde, hun trøstede familier og hun tilbragte tid sammen med mennesker, der var deprimerede." 

Desværre ville skæbnen det sådan, at Hope blev ramt af kræft og derfor døde. Savnet til Hope var stort og beboerne på plejehjemmet manglede hende. 

Ny beboer

Derfor bestemte Pam Stewart sig efter nytår for, at der måtte ske en ændring. Derfor købte hun sig en lille hvalp, der fik lov til at flytte ind på plejehjemmet. 

Og siden har den lille golden retriever hvalp bragt stor glæde hos beboerne på hjemmet.

"Gracie er en tre måneder gammel golden retriever, der er husets nye kæledyr. Gracie giver beboere og personale endnu mere glæde," lød det i en opdatering fra plejehjemmet på Facebook den 14. marts.

Gracie har bragt stor glæde på plejehjemmet. Foto: Facebook/ Good Samaritan Society

Pam Stewart fortæller, at lille Gracie har haft en terapeutisk virkning på plejehjemmets beboere.

"Vi har set mange smil og krammere- Det giver dem meget at tale om," siger hun og tilføjer, at de har set mange ændringer siden den hun flyttede ind. 

"Vi er begyndt at tale med folk, der ikke har talt et stykke tid. Vi har fået folk til at komme rundt i deres rullestole. Folk, der ikke har flyttet sig i lang tid," fortæller hun.

På Facebook har Gracies ankomst også mødt yderst positiv respons. 

Læs også

Prins Harry giver sig ikke: Vil have en undskyldning fra familien

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også