Politi beder om hjælp i gammel mordsag: Udlover 3,4 millioner kroner i dusør

06/04/2023

Mathias Busekist

Foto: NSW Police
Politiet i New South Wales udlover en betydelig dusør til enhver, der kan komme med information, der kan føre til en tiltale.

Mest læste i dag

I en alder af 52 år blev Reay fundet død i sit hjem i Laman Street i Cooks Hill i Newcastle den 3. april 2005. Selv om der er gået næsten to årtier siden da, er den ansvarlige for denne afskyelige forbrydelse stadig ikke fundet.

Da betjentene ankom til stedet efter en anmodning om et velfærdstjek, blev hun fundet død, med flere knivsår.

Her daughter, Mandii, described the unsolved death of her mother as 'like living in a nightmare you can never get out of'.

Og for hendes Reays datter, Madii, har hendes død været et endeløst mareridt. For hendes mor var en blid sjæl, der fandt den største glæde i at hjælpe andre, så hvorfor blev hendes liv taget fra hende?

Politiet ved det ikke - langt fra.

"De sidste 18 år har været ekstremt udfordrende for hendes venner og familie," udtaler Mandii.

Politiet dannede et hold efterforskere, som desværre ramte muren - derfor førte deres indsats ikke til nogen anholdelse eller tiltalte mod den ansvarlige.

I 2021 blev så endnu en efterforskningsindsats for at finde frem til den kriminelle iværksat med største hast. Men den nye indsats håber man at fange morderen én gang for alle.

I deres stræben efter retfærdighed har man udlovet 3,4 millioner kroner i dusør til enhver, der kan fremlægge ledende beviser, som fører til pågribelse og domfældelse af de ansvarlige.

Foto: Twitter

Kriminalkommissær Danny Doherty håber, at belønningen vil vække minderne hos nogen, der havde kontakt med eller kendte Roslyn i marts 2005, og hjælpe dem med at forstå hendes sidste øjeblikke.

Også Mandii udtrykker et ønske om, at belønningen i sidste ende vil føre til en afsløring af, hvad der skete med hendes elskede familiemedlem.

"Jeg døde ikke den dag, det gjorde mor, og hun ville ønske, at jeg skulle blive ved med at leve.

"Det er svært, fordi hver gang jeg havde et øjeblik af lykke eller noget lignende, blev jeg med ét overvældet af skyldfølelse. For hvordan kan jeg det, når den person, der har dræbt min mor, stadig er derude?"