Politi udsatte ung mand for seksuelt overgreb: Det var et uheld

27/11/22 12:57

Mathias Busekist

Foto: Twitter
Politiet mener selv, at der er tale om et uheld.

Da Théo ankom skadestuen den 2. februar, var han dækket af blod.

Lægerne kunne efterfølgende bekræfte, at skaden var blevet forårsaget af en politistok, som var blevet presset ind i mandens endetarm under et voldeligt møde med flere betjente.

Théo, en 22-årig franskmand, hvis efternavn ikke er blevet offentliggjort, fastholdt, at skaden - som krævede en større operation - var blevet påført med vilje, og at han var offer for et frygteligt seksuelt overgreb.

Men efter en uge med uroligheder i det område, hvor hændelsen fandt sted, fandt franske efterforskere frem til en helt anden konklusion: Den voldelige sodomi var et uheld og fandt sted, da betjentens udvidelige stav tilfældigvis gled ind i ofrets endetarm.

Politiet kom dernæst selv frem til, at hændelsen ikke kunne kategoriseres som en voldtægt som følge af den "utilsigtede karakter" af penetrationen, skriver Huffington Post.

På trods af disse konklusioner har den franske indenrigsminister Bruno Le Roux meddelt, at en betjent står anklaget for grov voldtægt, og tre andre er blevet anklaget for grov vold.

Betjentene, der er blevet suspenderet, nægter sig skyldige i anklagerne.

Bukser blev hevet af

Theo hævder, at hændelsen begyndte, efter at han ifølge Huffington Post havde set en betjent slå en civil borger. Han konfronterede betjentene, der tog ham rundt om et hjørne og overfaldt ham.

"Jeg forsøgte ikke at løbe væk. Jeg sagde til betjentene: 'I har revet min taske i stykker', hvortil de svarede, at de var fuldstændig ligeglade," sagde han ifølge Huffington Post og tilføjede:

"De prøvede alle sammen at tage fat i mig. Jeg spurgte dem, hvorfor de gjorde det, men de fortsatte bare med at smide fornærmelser efter mig."

"Han sagde, at jeg skulle lægge mine hænder bag min ryg. De gav mig håndjern på, og så sagde de, at jeg skulle sætte mig ned. De sprøjtede tåregas i mit ansigt, og så fik jeg ondt i min balle. Mine bukser blev trukket ned. Jeg havde store smerter."

En politikilde fortalte Local, at en video, der blev optaget på stedet, og som efterforskerne er ved at gennemgå, viser en politimand, der "slår med en knippel på bagdelen."

Herefter skulle den være blevet tvunget op i endetarmen.

Protesterne, der fandt sted som følge af hændelsen, blev dulmet ned af Theo selv.

"Jeg vil gerne bede beboerne i mit kvarter om at falde til ro," sagde han til den franske nyhedsstation BFMTV og tilføjede:

"Vold er ikke en måde at støtte mig på. Retfærdigheden vil gøre sit arbejde."