Populær skuespiller død

Foto: Shutterstock.com

Den kendte skuespiller, der er bedst kendt for sine roller i film fra 50'erne og 60'erne, er død.

Den legendariske skuespiller Sidney Poitier, hvis karriere varede i 71 år og omfattede ikoniske roller i klassiske Hollywood-film som 'A Raisin in the Sun', 'Guess Who's Coming to Dinner' og 'Uptown Saturday Night', er død.

Den amerikansk døde i en alder af 94. Hans dødsårsag er endnu ikke blevet bekræftet, skriver The New York Post.

Nyheden om den kendte skuespillers død blev offentliggjort af Bahamas' udenrigsminister, Fred Mitchell. Det har resulteret i, at skuespilleren er blevet hyldet verden over.

Chester Cooper, der er vicepremierminister på Bahamas, sagde til The Guardian, at han blev ramt af 'en konflikt af stor sorg og en følelse af fejring, da jeg hørte om Sir Sidney Poitiers bortgang'.

"Vi har mistet et ikon, en helt, en mentor, en fighter, en national skat," lød det også fra vicepremierminister Chester Cooper.

Efter nyheden om, at den legendariske skuespiller er gået bort, er han blevet hyldet af kendte hele verden over.

Foto: Shutterstock.com

Den Emmy-vindende skuespiller Jeffrey Wright hyldede Poitier som 'one of a kind', og refererede til den klassiske film 'To Sir With Love' i en hyldest på det sociale medie Twitter.

"Sikke en skelsættende skuespiller. One of a kind. Hvilken smuk, elskværdig, varm, ægte storslået mand. RIP, Sir. Med kærlighed," skrev Jeffrey Wright på Twitter.

"Hvil ved magten, smukke menneske og skuespiller Sir Sidney Poitier," lød det fra skuespiller Rosanna Arquette, der bl.a. er kendt for sine roller i 'Pulp Fiction' og 'After Hours'.

Også den amerikanske præsident, Joe Biden, har delt en hyldest af Sidney Poitier på Twitter.

"Jill and og jeg var kede af høre om Sidney Poitiers bortgang, 'once-in-a-generation' skuespilleren og fortaleren, hvis arbejde bar så meget værdighed, magt og ynde, at det ændrede verden på og uden for det store lærred," skrev præsident Joe Biden, og fortsatte:

"Jill og jeg sender vores kærlighed og bønner til Sidneys kone, Joanna, hans døtre og hans børnebørn og oldebørn. Må Gud velsigne Sidney Poitier."