Populær turistattraktion siger stop - Turisterne er for tykke

23/7/20 10:51

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
De fleste turistattraktioner forbliver som de er år efter år, men det viser sig at det samme ikke længere gør sig gældende for turisterne - de er blevet tungere og det er et problem.

I Venedig kan man ikke komme udenom at skulle opleve de smalle kanaler, som desuden har eksisteret længe - også før den moderne tid med store både. Og dengang da kanalerne blev lavet, var vi mennesker tilsyneladende mindre, det skriver CNN Travel.

Det viser sig at vi simpelthen over især de seneste 10 år er blevet tungere end vi var før. Derfor har sammenslutningen af gondolierer i Venedig besluttet at skære i antallet af turister i gondolerne. 

Hvor der før kunne være seks med, kan der nu kun være fem. 

"Det er farligt at sejle med over et halvt ton kød ombord"

“Over de seneste 10 år eller deromkring er turisterne begyndt at veje mere og i stedet for at bede dem træde op på en vægt inden afgang, sætter vi et loft på passagerantallet,” fortæller formand for sammenslutningen, Andrea Balbi, til mediet.

De større gondoler som kaldes ‘da parada’ bliver ligeledes skåret i passagerantal - fremadrettet vil de kun tage maks 12 personer med, fremfor 14.

Beslutningen er ifølge formanden lavet for at øge turisternes sikkerhed ombord. Problemerne med for høj vægt har angiveligt været så stor, at de har oplevet flere og flere problemer med at gondolerne tog vand ind.

Det samme siger Raoul Roveratto, som er formand for en sammenslutning af vikarierende gondolierer.

“Det er farligt at sejle med over et halvt ton kød ombord,” siger han til mediet.