Populært julemarked aflyst: Frygter for besøgendes sikkerhed

Af: Mie M.B

|

04/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trods flot omsætning og stigende popularitet har byen valgt at aflyse

Mest læste i dag

Det var Englands ældste julemarked - en fire dage lang begivenhed, bestående af et festligt vinterlandskab der hvert år tiltrak op til 300.000 mennesker. Og mens de omkringliggende markeder i mange andre byer summede af aktivitet i weekenden, var Lincoln uhyggelig stille. Det skriver mediet Daily Mail.

Den årlige begivenhed, der startede i 1982, blev aflyst af byens Labour-styrede byråd, da den var blevet for populær og udgjorde en 'sikkerhedsrisiko'. Sidste år strømmede 320.000 mennesker til markedet og genererede et overskud på £15 millioner (ca. 130 millioner kr.) for byens økonomi. Mens virksomhederne nød den store succes, udtaler Labour-rådsmedlemmer, at begivenheden var blevet en 'risiko for den offentlige sikkerhed'.

Efter et sidste forsøg på at genoplive markedet blev afvist, tilbragte Labour-borgmester Biff Bean weekenden på et bybesøg i Lincoln's venskabsby, Neustadt, i Tyskland. Han menes at have nydt en rundvisning på det festlige marked der.

Lincolns forretningsdrivende har kritiseret beslutningen om at aflyse begivenheden. Rachel Whittaker, der ejer et fotostudie i Uphill-området, sagde: 'Det er så trist, folk kan ikke tro det. Det er bizart. Andre steder ville byer falde over hinanden for en december weekend, hvor hundredtusinder af mennesker går rundt i byen og spiser, drikker, handler, får en fantastisk oplevelse - og bruger deres penge. Og vi vil ikke have det? Det giver ingen mening. Julemarkedet er netop det, der gør Lincoln så speciel i december.'

Claire Taylor, 55, der driver Top To Bottom Accessories i det centrale Steep Hill, sagde: 'Besøgstallene falder overalt på hovedgaderne. Lokale uafhængige virksomheder har virkelig haft det svært de sidste par år. Dette er bare endnu et slag i ansigtet.'

Beslutningen om at lukke markedet, der spredte sig ud over gader og pladser omkring byens berømte katedral, blev truffet i februar, efter at embedsmænd vurderede, at besøgstallene voksede udenfor deres kontrol.

Muligheder for regulering i form af billetsalg og at sprede boderne ud over i flere gader blev afvist. Karl McCartney, Lincolns konservative medlem af parlamentet, sagde: 'Det er helt skandaløst, det er kulturel og økonomisk hærværk. Den økonomiske smerte, det vil påføre lokale virksomheder og velgørenhedsorganisationer, vil være katastrofal. Det er et mareridt før jul.'

'Ingen i deres fulde fem kan mene, at det at afslutte en 40 år gammel juletradition som dette er det korrekte at gøre,' tilføjede Mr. McCartney.

Rådet har udtalt, at det handlede efter en sikkerhedsgennemgang af begivenheden i 2022 sammen med politi, brandvæsen og ambulancetjeneste. En talsmand sagde, at det ikke var muligt at finde en alternativ løsning, 'som praktisk eller økonomisk var mulig'.

Anbefalet til dig