Populært rejsemål ramt af jordskælv

Af: Thea Andersen

|

21/12/2022

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Mindst to personer har mistet livet og yderligere 12 er såret, efter et voldsomt jordskælv ramte Californien tirsdag morgen lokal tid.

Mest læste i dag

Tirsdag morgen lokal tid ramte et jordskælv, der målte 6,4 på Richterskalaen, det nordlige Californien. 

Det skriver CNN ifølge Dagens.dk.

I skrivende stund er mindst to personer omkommet i forbindelse med jordskælvet, ligesom yderligere 12 er såret. Ingen er i kritisk tilstand, men man forventer at antallet af sårede vil stige i takt med, at redningsarbejdet intensiveres. 

De to omkomne - en hhv. 72-årig og 83-årig mand - døde begge af sygdomstilfælde, der ikke havde noget med jordskælvet at gøre. Beredskabet kunne dog ikke komme frem til de to på grund af jordskælvet. 

Derudover har omkring 80.000 hjem stået uden strøm de sidste mange timer.

Foto: Privat

Delstat i krisetilstand

Jordskælvet ramte tirsdag klokken 14:34 lokal tid (23:34 dansk tid) og havde epicenter cirka 25 kilometer uden for byen Fortuna og omkring 350 kilometer nord for San Francisco.

Siden jordskælvet har Californien været i såkaldt "state of emergency," hvilket betyder, at delstaten kan gøre brug af ressourcer, som er øremærket til katastrofer og nødsituationer. 

Udover det store jordskælv har mere end 30 mindre jordskælv, som målte op til 4,6 på Richterskalaen, også ramt Californien efterfølgende.

Anbefalet til dig