Poser under øjnene? Dette trick vil få dig til at spærre øjnene op - bogstavelig talt!

Af: Mie M.B

|

21/11/2023

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Populær TikTok-apoteker deler dette geniale trick på sine sociale medier

Lige nu læser andre også

At vågne op med mørke rander og poser under øjnene kan være en daglig udfordring for mange. Apoteker Phil Cowley, ejer af Cache Valley Pharmacy i Utah, deler nu en genial løsning på dette almindelige problem. I en TikTok-video fra september delte Cowley ikke kun årsagen til disse øjenproblemer, men også hans tips til at behandle dem. Det skriver mediet Dailymail.

Han forklarer at poser under øjnene skyldes en kombination af vævets struktur og muskelatrofi, hvor musklerne nedbrydes med alderen. Muskelatrofi vil sige tab af muskelvæv eller udtynding af musklerne, en slags form for muskelsvind. Når musklerne svækkes, øges stressen i bindevævet, hvilket nedbryder strukturen og får huden til at hænge. Cowley påpeger i sin video, at opbygning af musklerne kan mindske poserne under øjnene ved at reducere stressen på bindevævet.

For dem, der leder efter en hurtig løsning til at tackle poserne næste morgen, anbefaler Cowley en helt almindelig næsespray, der normalt bruges til at reducere inflammation i næsen. Han forklarer, at næsesprays kan indsnævre blodkarrene under øjnene og midlertidigt reducere hævelse. Selvom dette ikke er en langsigtet løsning, kan det give en midlertidig forbedring og være nyttig i situationer som eks. familiebilleder.

Cowley foreslår at blande lidt næsespray med Arnica salve, der ligeledes kan fås i håndkøb på apoteker og som også bruges til at behandle blandt andet blå mærker, hævelser og muskelsmerter. 

Mens Cowleys råd ikke løser problemet på lang sigt, giver det en hurtig og enkel måde at minimere synligheden af poser og mørke rander under øjnene, hvilket kan være et velkomment trick hvis man vågner og tænker den er helt gal.

Anbefalet til dig