Præsident smittet med coronavirus

07/7/20 16:10

Per Broch

Den brasilianske præsident er smittet med corona. Foto: Shutterstock
Den brasilianske præsident er testet positiv for coronavirus.

Den brasilianske præsident har ikke lige frem taget social afstand seriøst, ligesom han har deltaget i et utal af begivenheder og politiske sammenkomster. Nu har han annonceret på nationalt tv, at han er blevet testet positiv for coronavirus.

”Den kom positiv tilbage,” fortalte en maskeret Bolsonaro til en håndplukket gruppe journalister omkring frokosttid tirsdag om den test, som han allerede tog i går aftes. Det intime pressemøde blev afholdt uden for hans officielle bopæl.

”Der er ingen grund til at frygte. Livet går videre. Jeg takker Gud for mit liv og den rolle, jeg har fået til at bestemme fremtiden for denne store nation, der kaldes Brasilien," udtalt Bolsonaro under udsendelsen.

Flere gange har den 65-årige præsident bagateliseret pandemien, selv da Brasilien pludselig var det næsthårdest ramte land i verden efter USA.

I dag har Brasilien 1,6 millioner bekræftede tilfælde af coronavirus og 65.000 er døde.

Tidligere har Bolsonaro pralet med sin fysik og påstået, at han bare ville ryste sygdommen af sig, hvis han skulle blive smittet. Det kan han så bevise overfor landets befolkning nu.

Under udsendelsen udviste Bolsonaro stadig en masse overskud og tog bl.a. masken af og sagde: "Se bare på mit ansigt. Jeg har det godt, gudskelov. Tak til alle dem, der har bedt for mig."

For tre dage siden spiste Bolsonaro frokost med den amerikanske ambassadør i Brasilien.

Allerede mandag aften gik der rygter om, at Bolsonaro var smittet med corona. Her udviste han symptomer på smitte. Bl.a. feber og hoste. Han klagede ligeledes over træthed lørdag og nu er det altså reelt. Den brasilianske præsident har COVID-19.