Prins Charles i modvind: Ramt af alvorlige beskyldninger

Foto: Shutterstock

Den britiske kronprins er blevet hovedperson i en stor skandale, efter en række alvorlige beskyldninger er blevet fremsat

Prins Charles er kommet i modvind, efter beskyldninger om, at hans stiftelser og fonde har modtaget store donationer fra gavmilde givere, der efterfølgende er blevet hædret med den fineste britiske orden.

Læs også

Tre-årig død på legeplads: Nu er der nyt om det tragiske dødsfald

Gennem de seneste uger er den britiske kronprins blevet beskyldt for at tage del i 'handler' med æresordner og britisk statsborgerskab. Ifølge Ekstra Bladet skulle pengene fra disse såkaldt handler være gået til hans stiftelser og fonde.

I de britiske medier er sagen blevet kendt som 'Cash-for-honours', og omfatter ikke blot prins Charles, men også en række mellemmænd. Det hævdes, at disse mellemmænd har arrangeret møder mellem rige givere og prins Charles - mod betaling, vel at mærke.

The Guardian skriver, at prinsen intet mindre end ni gange har mødtes med William Bortrick, som skulle have formidlet møder mellem prins Charles og gavmilde givere. I løbet af de seneste syv år, er det blevet til møder i både England, Skotland og Saudi-Arabien

Tilsyneladende har Bortrick fået et større beløb i pund for at sikre, at en saudisk milliardær blev tildelt ordenen Order of the British Empire. Det skriver Sunday Times, men overfor CNN har Clarence House meddelt, at prinsen ikke er bekendt med disse handler.

"Prinsen af Wales har ikke kendskab til det påståede tilbud om æresudnævnelser eller britisk statsborgerskab baseret på donationer til hans velgørende formål," fortæller Clarence House til CNN.

Udtalelsen kommer i kølvandet på britisk politis afsløring af, at en af prinsens ansatte, Michael Fawcett, havde udnyttet sin position til at sikre, at den saudiske Mahfouz Marei Mubarak blev udnævnt til kommandør af den britiske imperieorden af prinsen af Wales.

Som tak for denne udnævnelse, kvitterede han med en donation pålydende 1,5 millioner pund. Denne donation blev brugt til at finansiere restaurering af bygninger, der er ejet af prinsens stiftelse.

Læs også

Afslører sjov detalje: Det var prins Philips særlige interesse

Det har ført til, at Fawcett har trukket sig som direktør i stiftelsen Prince’s Foundation, skriver Ekstra Bladet.