Prins Harry indrømmer "Jeg tog det for givet"

12/10/20 10:09

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Prinsen indrømmer nu, at han ikke satte stor nok pris på det.

Siden de tog et skridt ned af trappen og trak sig tilbage fra livet som "fremtrædende medlemmer af det engelske kongehus, har støvet stort set ikke fået lov til at lægge sig omkring parret. Udover deres meget debatterede samarbejde med den store streamingtjeneste Netflix, så puster skriverier i den hjemlige presse også til rygterne om en splittelse med prins Harry og hertuginde Meghan på den ene side og resten af engelske kongehus på den anden side. Nu trækker parret igen overskrifter, fortæller The Mirror

Denne gang drejer det sig om et arrangement, som Meghan var værtinde for og som Harry deltog i. Arrangementet var et led i en kampagne, der skal få flere piger til at uddanne sig samt at fastholde de piger og kvinder, der er i fare for at falde fra deres uddannelse. Her talte hertuginde Meghan sammen med Malala Yousafzai. Hun blev verdenskendt, da hun i 2012 blev skudt i hovedet af Taliban, da hun var på vej hjem med skolebussen. I dag er hun aktivist og den yngste nobelprisvinder nogensinde. 

Prins Harry deltog også i arragementet, hvor han kom med en noget overraskende indrømmelse. 

Satte ikke nok pris på det

Prins Harry var i sine yngre dage kendt som lidt af en ballademager. Den rødhårede prins havde i en årrække en tendens til at stå på det forkerte ben, når han blev fanget i offentlighedens søgelys. Det trak bl.a. overskrifter i hele verden, da en ung prins Harry mente, det ville være sjovt at klæde sig ud som nazist, da han skulle til udklædningsdage. Et billede af Harry med armbind og fadøl vakte angiveligt vrede i det britiske kongehus.

Lige så glad som prins Harry var for fest og farver, lige så glad var prinsen slet ikke for den uddannelse i verdensklasse, som han modtog i sine yngre dage. Prinsen er uddannet på Wetherby School, Ludgrove School og Eton College, inden han tilmeldte sig Sandhurst Military Academy. Men i samtalen med hertuginde Meghan og Malala Yousafzai indrømmer Harry nu, at hans skolegang var "fantastisk". Han tilføjer dog, at han formentlig ikke helt mente det samme, da han gik i skole. I dag siger prinsens dog, at han tog sin eliteuddanelse for givet og burde have sat mere pris på den.