Prins William raser: "Jeg væmmes"

Foto: Shutterstock

Nu er prins William kommet til tasterne.

Søndag aften mødtes Italien og Englang til et brag af en finale, i EM-finalen på Webley i London. 

Finalekampen endte i en straffesparkskonkurrence, hvor Italien sejrede. Derfor kunne italienerne juble, da de tog sejren hjem.

De engelske spillere, Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka, missede deres straffespark i de altafgørende sidste minutter - og det er ikke just blevet taget pænt imod, af de engelske fans.

Læs også

'Smart' Bilka-trick virker ikke: Nu koster det

Efter nederlaget er spillerne nemlig blevet udsat for racistiske kommentarer, på de sociale medier. 

Derfor er prins William nu kommet til tasterne. 

Prins William har siden 2006 været præsident for det "engelske DBU", nemlig Football Association. Han har også været fast inventar på tilskuerpladserne, under de engelske landskampe i EM. Han overværede både Englands kamp i kvartfinalen, semifinalen - og finalen søndag aften. 

Bør hyldes som helte 

På Twitter har han nu skrevet en besked, hvor han forholder sig til den storm af racistiske kommentarer, der har ramt spillerne. 

"Jeg væmmes over de racistiske udtalelser mod de engelske spillere, efter kampen i går aftes. Det er fuldstændig uacceptabelt, at spillerne skal udholde den afskyelige adfærd. Det skal stoppe nu og de involverede skal holdes ansvarlige. W," lyder det i beskeden på Twitter. 

Også landsholdet selv og Storbrittaniens premierminister, Boris Johnson, fordømmer de racistiske kommentarer. Boris Johnson skriver at det engelske landshold fortjener at blive hyldet for deres indsats - og ikke udskammet med racistiske kommentarer. 

Prins William overværede finalekampen sammen med sin hustru, hertuginde Kate og parrets ældste søn, prins George - der også er stor fodboldfan. Kate måtte desværre blive hjemme fra semifinalen, hvor England og Danmark kæmpede om pladsen i finalen. Meldingen lød på, at hertuginden havde været i nærkontakt med en coronasmittet.

Søndag var Kate igen ude af sin selvisolation og overværede derfor finalen på Wembley. 

Læs også

Silas Holst indrømmer: Kan næsten ikke holde til det

 

 

 

 

 

 

Læs også