Prins William tilbageholdt på aftentur: "Det kunne være gået grueligt galt"

19/1/21 09:23

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det skyldtes kun prinsens snarrådighed, at det ikke gik grueligt galt.

De kongelige lever langt størstedelen af tiden et priviligeret liv, hvor de mange vagter på slotte og herregård beskytter dem. Det kan dog desværre ske, at man står på den anden side af tingene. 

Det måtte den britiske tronarving prins William sande, fortæller den britiske avis The Mirror nu. Den britiske prins fik sig nemlig noget af en ubehagelig oplevelse en aften, hvor han bevægede sig uden for de kongelige gemakker. 

Avisen har talt med den tidligere politimand og hundefører Jon Chandler, der var tilstede den aften, hvor prins William blev konfronteret af blottede tænder og en skarp gøen. 

Hændelsen fandt sted en aften, hvor den nu forhenværende hundefører var på patrulje ved kongefamiliens slot Sandringham, der ligger i Norfolk. Her fik hans hund pludseligt færten af, at der var noget på færde. 

Kunne være gået grueligt galt

Det var en aften, hvor han patruljerede med sin hund, at Jon Chandler fik sig en oplevelse, han ikke før har talt offentligt om.    “Jeg havde en ganske interessant oplevelse under en aftenpatrulje, hvor min hund pludselig fik færden af en person og blev sendt afsted for at finde denne, som så viste sig at være vores kommende konge,” siger Jon Chandler.

Han var på daværende tidspunkt en del af det hold, der stod for kongefamiliens sikkerhed, derfor tog han naturligvis hundens færden meget alvorligt.

“Jeg var på patrulje, da hunden fik fært at nogen, der bevægende sig mod garagerne og jeg valgte at sende den efter vedkommende. Det viste sig at være prins William, der var ude at gå en aftentur og ikke en ubuden gæst, som jeg antog.” 

Han understreger, at den eneste grund til, at hunden ikke angreb prins William var, at han prinsen forholdt sig helt i ro, indtil hundeføreren nåede frem. 

“Det kunne være gået grueligt galt. Heldigvis gjorde hunden som den var trænet til og ‘nøjedes’ med at gø og holde prinsen tilbage. Det var en mindeværdig aften,” fortæller Jon Chandler.