Prinsesse Märtha Louise under heftig kritik: Det er et brud på aftalen med kongehuset

Af: Lucas Andreas

|

11/07/2024

Udland
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Kritikerne står i kø, når det kommer til prinsessen og hendes kommende mands ageren.

Lige nu læser andre også

Kongehuset i Danmark kan nok nikke genkendende til, at man som kongelig skal træde varsomt, hvis man ikke vil ende på forsiderne i medierne.

I Norge gør det samme sig gældende, og det har den norske prinsesse Märtha Louise og hendes forlovede Durek Verrett flere gange mærket, efter de har trukket overskrifter i Norge for deres handlinger.

Nu har parret igen sat sig selv i offentlighedens søgelys med deres skud på forretningsstammen.

Parret, der snart skal giftes i Geiranger den 31. august, har i forbindelse med brylluppet lanceret deres egen gin.

Det i sig selv er ikke nogen dårlig nyhed, men da ginen blev sat til salg på den norske side Vinmonopolet, stod det hurtigt klart, at mærkningen ikke overholdt reglerne.

Etiketten på flaskerne viste sig nemlig at bryde alkoholreklameforbuddet ved at inkludere parrets monogram.

Sådan skriver ABCnyheter.

Bryder reglerne

Flere eksperter og kritikere har allerede før den officielle lancering påpeget, at Märtha Louises brug af sin prinsessetitel på etiketten er problematisk.

Hendes aftale med kongehuset lyder nemlig på, at hendes titel ikke må anvendes i kommercielle sammenhænge.

Norske TV 2 har spurgt kommunikationsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen ind til sagen, og han fortæller, at sager som denne er med til at svække kongehusets troværdighed og sågar rejser spørgsmål om monarkiets fremtid.

Også omdømmeekspert Trond Blindheim er blandt de kritikere, der har reageret skarpt.

"Da jeg første gang læste om det, tænkte jeg, at det var mangel på dømmekraft. Hun bruger sin forfatningsmæssige titel til at promovere alkoholholdige drikkevarer. Her skulle der have været ringet nogle klokker for at sige, at 'det her går ikke,'" siger Blindheim til TV 2.

Han mener, at både Märtha Louise og kongehuset kan være ærgerlige over fejlen, som hverken er til gavn for prinsessen eller institutionen.

Langt fra første kontrovers

Parret har gennem deres tid sammen været omdrejningspunkt for flere kontroverser, hvor prinsessens kommende mand Durek Verretts påstand om at have været farao i et tidligere liv er blandt de mere opsigtsvækkende.

Märtha Louises bagland har forklaret, at brugen af titlen på etiketten var en fejl, som vil blive rettet ved næste levering.

Anbefalet til dig