Prinsesse Sofia bryder uskreven regel

07/1/21 18:07

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Det er sjældent, at man oplever, at de kongelige bryder de uskrevne regler. Ikke desto mindre er det netop, hvad svenske prinsesse Sofia har gjort.

Svenske prinsesse Sofia har tidligere vist, at hun er en person, der ikke er bleg for at ytre sine meninger og følelser offentligt.

Dette viser hun blandt ved, at både hende selv og hendes man, prins Carl Philip, er involveret i kampen mod had, chikane samt mobning på nettet.

Hun forsøger dog at undgå – som stort set alle kongelig gør det – at give udtryk for sine politiske meninger. Det er ganske enkelt en uskreven regel, at en person i hendes position ikke udtaler sig politisk. 

Tilsyneladende er der dog undtagelser. I hvert fald har hun givet udtryk for, at hun bakker op om organisationen ‘Black Lives Matter’, ifølge Svensk Damtidning. Det er en organisation, der kæmper mod vold og systemisk racisme over for sorte mennesker. 

På Instagram har hendes hjerteprojekt, Project Playground, som hun også selv er medstifter af, delt symbolet for den nyoprettede 'Sverige i solidaritet med Black Lives Matter'-bevægelse. 

Det betyder også, at prinsesse Sofia nu går i fodsporene af norske prinsesse Märtha Louise, der også tidligere har delt et opslag om sagen på sin Instagram-profil:

"Hold op! Dette er gået for langt; drab på uskyldige mænd og kvinder! Hvem er disse monstre med forvrængede tanker, der mener, de har ret til at dræbe på grund af forskelle i hudfarve?" lød det blandt andet fra norske prinsesse Märtha Louise i sit opslag.