Priskrig på julemad: Nu sætter Rema 1000 begrænsninger på tilbud

Af: Thea Andersen

|

05/12/2023

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Rema 1000 i Norge sætter begrænsninger på deres juletilbud for at undgå hamstring.

Mest læste i dag

Prisnedsættelser på julevarer får kunder til at "hamstre", men skal det være slut.

Mens smør er en af de varer, der kan lokke danskerne på store omveje i jagten på et godt tilbud, er det syltede agurker, der i år ligger som lokkemad på hylderne i de norske supermarkeder.

For at undgå 'pickles-hamstring', har Rema 1000 i Norge måttet tage drastiske skridt, skriver DinSide.

Pia Mellbye, salgs- og marketingdirektør for Rema 1000, udtaler: "Nu har vi sat en maksimumgrænse på vores syltede agurker, Prima pepperkaker og Prima krydra tynnribbe."

Andre supermarkedsgiganter som Kiwi og Extra har dog endnu ikke grebet til lignende tiltag.

Kristine Aakvaag Arvin, kommunikationsdirektør i Kiwi, forklarer: "Vi har bestilt rigtig mange varer til jul, og får løbende leveringer. Vi vil gerne have, at så mange som muligt får glæde af de lave priser."

Men hvorfor pickles?

Mens salget af klassiske juleprodukter som norsk jule tyndribbe, honningkager og gløgg giver mening, kan valget af syltede agurker måske virke lidt underligt.

Harald Kristiansen, kommunikationschef i Coop, forklarer: "Hård konkurrence om kunderne betyder, at nogle varer falder voldsomt i pris, og det er ikke altid, man kan opfatte det som 'logisk', som syltede agurker. Det er et produkt, vi sælger meget af i løbet af året."

Men selvom syltede agurker måske ikke umiddelbart er julebordets hovedattraktion, har både syltede agurker og rødbeder en naturlig plads på julebordet i Norge. Rødbeder kan bruges i alt fra sildesalat til rødbedesalat og udgør en vigtig del af juletraditionen for mange.

Anbefalet til dig