Putins vanvittige krigsstrategi: Kvinder skal føde otte børn

Af: Mie M.B

|

01/12/2023

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Krigen i Ukraine har kostet menneskeliv. Det skal nu forsøges rettes op på

Mest læste i dag

Den russiske præsident Vladimir Putin opfordrer kvinder til at få så mange som otte børn, da antallet af døde russiske soldater fortsætter med at stige i hans krig mod Ukraine, hvilket forværrer landets befolkningskrise. Det skriver mediet Business Inside.

I sin tale til Verdensrussiske Folkeråd i Moskva, tirsdag, sagde Putin, at landet må vende tilbage til en tid, hvor store familier var normen.

"Mange af vores bedstemødre og oldeforældre havde syv, otte eller endnu flere børn," sagde Putin. "Lad os bevare og genoplive disse fremragende traditioner. Store familier skal blive normen, en livsstil for hele Ruslands folk. Familien er ikke kun grundlaget for staten og samfundet; det er et åndeligt fænomen, en kilde til moral.

"At bevare og øge Ruslands befolkning er vores mål for de kommende årtier og endda generationer fremover. Dette er fremtiden for den russiske verden, det årtusinde gamle, evige Rusland," fortsatte Putin.

Putins udtalelser kommer midt i årtier med faldende fødselsrater i Rusland, som dets invasion af Ukraine og den efterfølgende økonomiske nedtur kun har gjort værre.

Krigen i Ukraine har fået anslået 900.000 mennesker til at flygte fra landet. Yderligere 300.000 mennesker er blevet indrulleret til at kæmpe i krigen mod Ukraine, hvilket forværrer Ruslands arbejder krise. En statistisk analyse udført af de russiske medier Mediazona og Meduza i juli afslørede, at omkring 50.000 russiske mænd menes at være døde i krigen i Ukraine.

I oktober rapporterede Storbritanniens forsvarsministerium, at Rusland sandsynligvis er oppe på 290.000 dræbte eller sårede soldater i krigen mod Ukraine.

Siden han kom til magten for 24 år siden, har Putin forsøgt at øge Ruslands fødselsrate ved at indføre en række regeringsincitamenter for dem, der har børn, herunder udbetalinger til familier med mere end ét barn.

Men foranstaltningerne har haft lille eller ingen effekt, og tal fra Rosstat, Ruslands føderale statistik tjeneste, vurderer den russiske befolkning til 146.447.424 pr. 1. januar, hvilket er et lavere tal end i 1999, da Putin først blev præsident, rapporterede Le Monde.

"Rusland mangler arbejdskraft," sagde Alexei Raksha, en demograf, der tidligere arbejdede hos Rosstat, til AFP i februar.

"Det er et gammelt problem, men det er blevet værre på grund af mobilisering og masseudvandringer," sagde han.

Putin selv menes at have mere end fire børn, selvom han aldrig har diskuteret dette offentligt.

Anbefalet til dig