Raser mod prins Harry efter fravær ved mindehøjtidelighed: Han er 'latterlig'

29/3/22 14:13

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Prins Harry er kommet i modvind hos sin svigerinde, Samantha Markle, der kalder ham 'latterlig' for ikke at være til stede ved mindehøjtideligheden for prins Philip.

Prins Harry skulle selv have hyret og betalt for sikkerhedsvagter, så han kunne deltage ved mindehøjtidelighed for prins Philip tirsdag i London, siger hans svigerinde, Samantha Markle.

Udmeldingen kommer efter, at den britiske kongefamilie samt højtstående personer fra hele verden har mindet afdøde prins Philip ved Westminister Abbey, der døde i april 2021.

Hverken Meghan Markle eller prins Harry deltog ved begivenheden, eftersom de 'ikke kan vende hjem', da de hævder, at det er for risikabelt for dem.

En talsmand for parret har forklaret, at de selv betaler for 'private sikkerhedsvagter', men at de ikke kan 'efterkomme den nødvendige beskyttelse' i Storbritannien.

36-årige Harry har taget retslige skridt mod det britiske indenrigsministerium, eftersom de har frataget ham hans politibeskyttelse, efter han trak fra den kongelige familie.

I et interview med Daily Star udtaler hans svigerinde, Samantha Markle, at Harry er 'latterlig', da han sagtens 'har råd til beskyttelse'.

"Han skulle have ansat flere af sine egne vagter. De lever en overdådig livsstil. De har råd til beskyttelse. Det er latterligt," siger hun.

"Beskyttelse i en weekend er ikke så dyrt, og jeg er ret sikker på, at de har beskyttelse nu. Det ville være så nemt for ham at betale for sine egne vagter."

Fra prins Harrys side hævdes det dog, at hans private sikkerhedsvagter ikke ville være i stand til at yde det samme niveau af beskyttelse, som den britiske stat tilbyder.

Samantha siger, at det er 'tankevækkende', at Harry påstår, at sikkerhedsproblemer forhindrer ham i at deltage, da der både var sikkerhedsvagter fra den britiske kongefamilie, men også fra de mange andre royale og højtstående personer, der deltog.

"Især ved denne mindehøjtidelighed og efter alt, hvad der skete. Prins Philip så ud til at have en hård tid i sine sidste dage, da han så den kongelige familie blive angrebet af Meghan og Harry," siger Samantha.

"Måske har Harry det dårligt med det, men det lader til, at det mindste, han kunne gøre, ville være at dukke op, vise respekt og prøve, hvis han og Meghan er humanitære, at dukke op ydmygt og vise respekt og som et minimum vise anger."

"Også det faktum, at prins Philip var hans bedstefar, men Harry har været i tjeneste, og prins Philip tjente i Anden Verdenskrig. Ikke kun for at ære ham som sin bedstefar, men også en militær skikkelse, der er kendt for stor tjeneste, er yderst respektløst."

"At sætte noget så småligt som sikkerhed foran den åbenlyse etiske, militære og kongelige respekt, det giver ikke mening. Det er trist."