Redningshold finder død bjergvandre - hvad de mere finder er hjerteknusende

Af: Mie M.B

|

15/11/2023

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da holdet nåede frem ventede der dem et overraskende syn

Mest læste i dag

I august forsvandt en 71-årig bjergvandre, Rich Moore, på sin tur til Blackhead Peak i Colorados San Juan bjerge. Længe anede man ikke, hvad der var sket med manden, men nu er liget af den døde vandringsmand fundet. Men liget var ikke det eneste, der blev fundet.

Rich Moore drog nemlig i sin tid af sted med sin Jack Russel Terriere, Finney, og da en jæger ti uger efter manden forsvandt fandt liget, sad hunden trofast ved siden af ham.

Finney havde tabt halvdelen af sin kropsvægt, da han blev fundet, men lod ellers til at være i god stand ifølge Taos Search and Rescue holdet.

“Det rørte os alle til tårer hvor loyal den hund var,” udtaler holdmedlem Delinda Vanne-Brightyn til CNN. Delinda deltog i efterforskningen med sin certificerede schæferhund. Holdet ledte efter Rich Moore af flere omgange, ind imellem på strækninger hvor de var nødt til at flyve over området med helikopter på grund af det vanskelige terræn. Delinda bemærkede, at området nær toppen var ‘ekstremt udfordrende’. Finney har sandsynligvis overlevet takket være vand fra en kilde i nærheden og ved at fange små dyr som mus og gnavere.

Hunden blev taget med af dyrenes beskyttelse, før den atter kom tilbage til sine retmæssige ejere.

Hundeadfærdsspecialist og træner Russell Hartstein udtaler at det ikke er uhørt at hunde udvikler et meget loyalt bånd til sin ejer. “De bliver trofaste til døden,” fortæller Hartstein til CNN. Særligt Jack Russel terrier er avlet til at overleve ved at jage smådyr. Det er ikke første gang en vandrer er fundet død med deres pelsede kammerat ved deres side. Sidste år blev 74-årige Donalds Hayes fundet en uge efter sin død med hunden Ranger, der havde vogtet over sin ejer indtil da. 

Anbefalet til dig