Restaurantejer idømt stor bøde: Insisterede på, at muggent kyllingekød var kogt krabbe

Foto: Twitter/Waltham Forest Council

Ejeren af en restaurant fik en bøde, efter at han nægtede at lukke og derefter lod som om, at muggen kylling var "kogt krabbekød".

Gaby Kolajo, ejeren af en Lagos Island-restaurant i Leyton i det østlige London, blev pålagt en bøde, efter at miljøhygiejneinspektører i 2018 havde fundet et angreb af mus og kakerlakker.

Ejeren fik en meddelelse om et akut hygiejneforbud, som pålagde ham at lukke forretningen, indtil der var gjort noget ved plagerne, men kun få dage senere blev han taget på fersk gerning i at servere for kunder til en fødselsdagsfest.

Ifølge Kolajo gjaldt kendelsen kun adressen 417 Lea Bridge Road. Kunderne brugte imidlertid naboejendommen på nummer 419.

Dette var på trods af, at der var tale om de samme lokaler.

Da de håndhævende myndigheder inspicerede restauranten igen, fandt de, hvad de troede var en beholder med muggen kylling i køkkenet.

Foto: Twitter/Waltham Forest Council

Billeder af scenen viser, hvad der ser ud til at være mange hvide gevækster på kødet, selv om Kolajo efter sigende insisterede på, at det faktisk var en traditionel nigeriansk ret med kogt krabbe.

Kolajo blev bl.a. anklaget for at have undladt at træffe passende foranstaltninger til bekæmpelse af skadedyr og for at have markedsført usikre fødevarer, der var uegnede til konsum, på markedet.

Efter at være blevet fundet skyldig i fire overtrædelser blev.

Restaurantejeren mødte op i retten i sidste måned og fik en bøde på 10.170£, herunder 2.000£ i rådsomkostninger og et tillægsgebyr på 170£.

Dommeren Clyde Loakes gennemskuede Kolajos falske påstande og advarede ham om, at denne form for opførsel ikke vil blive tolereret.

"Køkkenets tilstand var slemt nok i sig selv, men ejeren besluttede at ignorere den miljøhygiejniske embedsmand og retten og fortsætte med at betjene kunderne, hvilket bragte deres sundhed i alvorlig fare."

"Som lokal myndighed har vi begrænsede beføjelser med hensyn til, hvad vi kan gøre ved en virksomhed - selv en virksomhed, der så groft ignorerer ordrer. Vi vil dog fortsat arbejde sammen med myndighederne for at sikre, at denne virksomhed bringes på plads og ikke længere bringer kundernes sundhed i fare," kom det endvidere fra Clyde Loakes. 

Lagos Island, som sidst blev inspiceret i juli 2020, har en fødevarehygiejneklassificering på nul, hvilket betyder, at der er behov for hurtig forbedring.