Resultat af ny undersøgelse chokerer forskere: Så mange gange bør hunde spise dagligt for bedre sundhed

Udland
Foto: Shutterstock
Resultaterne af en ny undersøgelse, der afslører, hvor ofte du bør fodre din hund, er kommet som lidt af et chok for forskerne, som indrømmer, at de blev efterladt "overraskede".

Lige nu læser andre også

I den nye undersøgelse, der blev offentliggjort i GeroScience i sidste uge, blev der undersøgt data, der er indsamlet af The Dog Aging Project siden 2019, og som omfatter hunde i alle aldre, størrelser og racer.

Forskerne analyserede data fra mere end 10.000 hunde for at undersøge sammenhænge mellem kost og sundhedstilstande som hud-, nyre-, urinvejs-, lever-, hjerte- og neurologiske lidelser.

Resultaterne viste sig at være interessante, da undersøgelsen antydede, at hunde, der blev fodret én gang om dagen, havde færre fysiske sundhedsproblemer og bedre kognitive score, sammenlignet med hunde, der fodres oftere.

Undersøgelsen viser, at hunde, der fodres én gang om dagen, har en lavere risiko for at udvikle kognitiv dysfunktion, gastrointestinale problemer, tandproblemer, ortopædiske problemer, nyre-/urinproblemer og lever-/bugspytkirtelproblemer.

"Undersøgelsen viste, at hunde, der fodres én gang om dagen, er sundere på flere områder."

Professor i biostatistik ved University of Washington School of Public Health, Kathleen Karr, udtaler, at resultaterne kom som "lidt af en overraskelse", og at hendes team ikke havde forventet at se, at fodringsfrekvensen havde en sådan indvirkning på hundens helbred.

"Vi forventede virkelig ikke, at vi ville se nogen forskel på hundenes sundhed eller hukommelse baseret på fodringsfrekvens," siger hun, hvorefter hun tilføjer:

"Det er overraskende at se, at fodringsfrekvensen er forbundet med så mange forskellige aspekter af sundheden."

Undersøgelsens resultater er uden tvivl interessante, men Kerr udtaler, at beviserne ikke er stærke nok til at påvirke pasning og fodring af hunde.

Hun mener derfor ikke, at man bør ændre måden, man fodrer sin hund på baggrund af undersøgelsen, da der er behov for yderligere undersøgelser.

Anbefalet til dig