Robert ‘vandt’ for 25 år siden 17 millioner i Lotto: Kæmper stadig for at få dem

Af: Mie M.B

|

28/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En flytning har været årsag til at den vindende billet siden er forsvundet

Mest læste i dag

Hvor længe ville du kæmpe for din ret til en gevinst, hvis den var på over 17 millioner kroner? Tilbage i 1997 i Australien hævdede en mand at have vundet £2 millioner (ca. 17 millioner), men at han mistede den vindende billet. Her 25 år senere kæmper han stadig for at få sin gevinst. Det skriver mediet Ladbible.

Historien begynder i 1997, hvor en betydelig jackpot angiveligt blev vundet, men aldrig krævet. Fire år senere trådte Robert Clemett frem og påstod, at han var den heldige vinder. Clemett fremsatte første gang sit krav, efter at et tv-program om ukrævede lottogevinster blev vist i 2001.

Han henvendte sig til selskabet bag lotto-gevinsten og fortalte, at han var den tidligere ejer af den vindende billet, men at han havde mistet den under en flytning året før. Clemetts påstand er dog kun 1 af omkring 50 lignende krav fra folk, der hævder at have haft den vindende billet.

Efter flere år i retssystemet, hvor Clemett hævdede at have købt den vindende billet i september 1997, blev hans påstand afvist af en dommer i 2014. Dommer Lucy McCallum dømte, at Clemett ikke kunne bevise, at han sandsynligvis havde deltaget i lodtrækningen med de seks vindende numre. Dommeren påpegede også, at det var usandsynligt, at Clemett pludselig kunne huske de vindende numre fire år efter, at jackpotten ikke blev krævet.

Selvom dommeren ikke udelukkede muligheden for, at Clemett nu virkelig troede på sit krav, og at han "ser ud til at have overbevist sig selv over årene," pålagde hun ham at betale retsomkostningerne for NSW Lotteries.

Clemett har fem år senere fortsat sin kamp på de sociale medier, hvor han har udtrykket sin utilfredshed og opfordret retten til at genoverveje sin beslutning.

Anbefalet til dig