Rørende: Kronprinsesse forærer sit flysæde væk af helt særlig grund

29/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Kronprinsesse Victoria ved en tidligere lejliighed. Foto: Shutterstock
Kronprinsesse Victoria måtte træffe et valg, da hun skulle hjem fra en officiel opgave i Polen.

Mest læste i dag

Mandag var en lang række både statsoverhoveder og kongelige fra hele Europa samlet i Polen. Årsagen var, at det var 75-år siden, at koncentrationslejren Auschwitz blev befriet. Kronprinsesse Victoria fra Sverige var en af de mange gæster, der var taget til Polen for at markere årsdagen. 

Udover kronprinsessen var en samling svenske Holocaust-overlevere samt repræsentatnter for det oficielle Sverige også med på besøge. De skulle alle rejse hjem sammen med Victoria på to fly fra den svenske regering. Det gik dog hverken værre eller bedre end, at det kun var det ene fly, som var i stand til at flyve, da selskabet skulle retur til Sverige. Det andet fly havde problemer med motoren. 

Så traf kronprinsessen et rørende valg.

"For at alle de overlevende kunne komme hjem, afstod kronprinsessen sit flysæde. Det havde været en lang dag for de overlevende, med meget stærke følelser, og de er ældre. Så kronprinsessen var bekymret for dem og fandt, at det var en selvfølgelighed, at de skulle kunne komme hjem," fortæller Margareta Thorgren, kommunikationschef ved det svenske kongehus, til mediet Svensk Damtidning. 

Efter at have givet sit sæde videre, overnattede kronprinsessen uventet i Polen. Dagen efter fløj hun hjem på et ganske almindeligt rutefly, hvor hun skulle skifte en enkelt gang i Warzawa.

Anbefalet til dig