Rotte redder liv: Vinder guldmedalje for tapperhed

25/09/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: PDSA
Rotten Magawa er det første dyr som ikke er en hund, der får PDSAs pris for tapperhed.

Mest læste i dag

Ofte hører man kun om at folk gerne vil slippe for rotter og faktisk er nogle mennesker bange for dem - og mange synes at de er ulækre. Men den afrikanske kæmperotte Magawa, bliver derimod hyldet for sin modige og tapre indsats, den har nemlig været med til at redde menneskeliv.

Magawa har snuset sug frem til dødbringende miner i Cambodja, hvor den nu har sikret hele 141.000 kvadratmeter jord. Derfor har den nu vundet en PSDA-pris - og er faktisk den første der vinder, som ikke er en hund. Prisen kommer fra PDSA Animal Awards Programme, som uddeler medaljer til dyr, som har udvist stor tapperhed og en ekstraordinær dedikation i deres arbejde. Det skriver Mirror.

Magawa var trænet i belgien, til at udføre det farlige arbejde. Foto: PDSA

 

Fik overrakt medalje

Det har været et stort arbejde for den modige rotte. Områdets størelse svarer nemlig til intet mindre end 20 fodboldbaner. Den fandt frem til hele 39 landminer og 28 andre typer af sprængstoffer i jorden.

Magawa er uddannet af den belgiske velgørenhedsorganisation HeroRAT. Han fik overrakt sin guldmedalje af PDSA-chef Jan McLoughlin.

“Magawas dedikation, dygtighed og tapperhed er et ekstraordinært eksempel. Cambidja anslår at der blev anlagt mellem fire og seks millioner landminer mellem 1975 og 1998. Hver opdagelse han gør, reducerer lokalbefolkningens risiko for tilskadekomst eller død”, siger hun.

Tidligere har Storbritannien finansieret en ordning, for at uddanne kæmperotter til at snuse sig frem til tusindvis af begravede landminer i Mozambique.

 

Anbefalet til dig