Royal ekspert: På denne dag træder dronningen tilbage

18/11/20 19:25

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En britisk forfatter til flere bøger om kongefamilien fortæller, at dronning Elizabeth snart vil abdicere. Det vil sige, at tronen dermed overlades til prins Charles.

Der har aldrig været tale om, at dronning Elizabeth skulle finde på at abdicere. I hvert fald ikke fra officiel side. 

Det må siges at være imponerende, at hun fortsat passer hvervet som monark, da hun er 94 år gammel. Det er endda et hverv, hun har passet de seneste 68 år. 

Robert Jobson, der er britisk forfatter og royal ekspert, som har skrevet flere bøger om det britiske kongehus, og ligeledes skriver om kongehuset for flere store medier, mener dog, at en abdikation kan komme på tale i nærmeste fremtid. Det skriver BILLED-BLADET

Det fortæller han i udsendelsen "The Royal Beat", skriver den engelske avis Daily Express. 

"Jeg tror stadig fuldt og fast på, at dronningen vil træde tilbage, når hun bliver 95," fortæller Robert Jobson. 

Skulle det vise sig, at Robert Jobson får ret, er der ikke længe til, at dronning Elizabeth abdicerer. Hun fylder nemlig 95 år den 21. april næste år. 

Dronningens fødselsdag plejer dog traditionen tro at blive markeret to gange om året. Første gang er på selve fødselsdagen i april, hvor hun bliver fejret i mindre skala. 

Anden gang dronning Elizabeth fejres, er den anden lørdag i juni. Det er her, at den helt store fejring finder sted, da den markeres med den flotte Trooping the Colour-parade. 

Som følge af coronaviruspandemien blev paraden dog aflyst i år. Ligeledes blev fejringen på selve fødselsdagen også markeret på mere afdæmpet vis, end det er sædvanligt.

Hvilken af de to fødselsdagsmarkeringer, som Robert Jobson mener, der vil danne grundlag for dronningens eventuelle abdikation, melder historien dog ikke noget om.