Rystet dronning Elizabeth: Bombetrussel ved slottet

25/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En bombetrussel har rystet den royale familie.

Mest læste i dag

Et hold bomberyddere måtte for nylig rykke ud til dronning Elizabeths skotske slot - der var nemlig en mistænkelig genstand, som vakte stor opsigt.   Det var ved slottet Palace of Holyrood i Skotland. Det skriver Daily Mail.   Politiet har i den forbindelse anholdt en 39-årig mand, som havde placeret den mistænkelige genstand ved slottet. 
Dronning Elizabeth var dog slet ikke ved slottet, da de den dramatiske hændelse udspillede sig - hun befinder sig nemlig i øjeblikket hjemme på Windsor Castle.   Det er også her, at dronning Elizabeth og prins Philip har været boet, under nedlukningen. Her har parret holdt sig isoleret - nu er de dog begge vaccineret.

Udnævner William til særlig rolle 

Til maj måned får prins William en helt ny rolle. 

Dronning Elizabeth har nemlig besluttet at give prins William en meget vigtigt ceremoniel rolle, i det britiske kongehus.

Prins William er blevet Lord High Commissioner og skal repræsentere dronningen til den store generalforsamling i den skotske kirke, Church of Scotland. 

Lord High Commissioner's rolle ved mødet, består i at være et symbol på det stærke bånd der er mellem stat og kirke. Det er en meget gammel tradition. 

Derudover skla han også åbne og lukke mødet, samt derefter rapportere til dronning Elizabeth. 

Traditionen tro, skal prins William bo i Palace of Holyroodhouse i Wdinburgh.

Også prins Charles, Williams far, samt andre kongelige familiemedlemmer har tidligere haft rollen.