Rystet rideklub: Elevponyen Bella skudt

02/7/20 10:45

Sarah Steenfeldt

Bella. Foto: Facebook.com
Det er en rystet rideklub, der lige nu sørger over det tragiske tab, af deres elskede elevpony Bella.

For mange er rideskolen er idyllisk sted, hvor utallige timer bliver brugt på at ride eller passe og nusse rideskolens ponyer. Som elev har man oftest altid et specielt bånd til en bestemt pony - og i Hageby rideklub var især ponyen Bella en populær mule.

Mandag i sidste uge, modtog rideskole chef Lotta Johnsson en rystende meddelelse - en af ponyerne var blevet fundet på marken med et sår i maven, det skriver Newsner.com.

Det viste sig at være ponyen Bella, der lå blødende i græsset. Det er Hageby rideklub i Norrköping i Sverige, som har lidt tabet af den vellidte 19-årige nordbagge. 

Værre end først antaget

Først troede Lotta ikke at skaden var så slem, at det var direkte livsfarligt for Bella - men det viste sig desværre at være værre end først antaget.

Lotta tog straks Bella med tilbage til stalden, hvor hun tilkaldte en dyrlæge, der kunne komme og tilse den sårede pony. 

“Dyrlægen undersøgte hende, men kunne ikke fortælle om såret gik ind i maven, så vi håbede alle sammen at såret var overfladisk,” fortæller Lotta.

Bella fik smertelindring og antibiotika. I mellemtiden krydsede alle på rideskolen fingrene for, at Bella ville få det bedre. Men sådan gik det desværre ikke.

Bella var meget medtaget af såret og fik det helt tydeligt værre og værre.

“Til sidst måtte vi tage  beslutningen om at aflive Bella”, fortæller Lotta.

Først antaget troede mange at Bellas kvæstelser var forårsaget af en ulykke, men årsagen viste sig at være langt mere uhyggelig - Bella var nemlig blevet skudt. 

“Helt ærligt, så tror jeg at vi håbede på at det var en ulykke. Jeg prøver ikke at tænke for meget på det, fordi det gør alt for ondt - men det er klart at der er mange tanker” siger Lotta og tilføjer:

“- Var skyderiet en ulykke, eller var de bevidst? Det er svært ikke at vide det - for vi er naturligvis bekymrede for de andre heste."

Sorgen er stor på rideskolen

Det er en rystet rideklub som står tilbage efter den tragiske hændelse. Bella var elsket af mange af rideskolens elever. Siden Bellas død er mange af dem kommet på rideskolen for at mindes hende og sørge sammen.

“Hele ugen er folk kommet med blomster og fotografier, eller noget andet for at huske hende og sørge over hende. Folk græder hele tiden”, fortæller Lotta.

På rideklubbens Facebook-side er der ligeledes mange personlige hilsner til Bella og beskeder til hende. 

En elev skriver: 

“Elskede Bella, har stadig svært ved at forstå den grusomhed du har været udsat for og at du ikke længere vil være at finde i stalden”.

En anden skriver: 

“Hun var en fantastisk hest. At vide at hendes bås nu står tom, knuser mit hjerte. Hvis i fred elskede Bella mus.”

Det svenske politi har appelleret til offentligheden i håbet om at få opklaret sagen.