Så er det slut: Prins Harry og Meghan færdige

19/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock.
Efter et år er det nu slut, bekræfter det britiske hof.

Mest læste i dag

Nu ser det ud til, at det er slut. 

Sidste år blev det meldt ud, at prins Harry og hertuginde Meghan ville træde tilbage som fremtrædende medlemmer af det engelske kongehus. I første omgang drejede det sig om en såkaldt prøveperiode. Den er nu udløbet. 

Fredag meldte dronning Elizabeth så ud, hvad der nu skal ske. Det skete i en pressemeddelelse

"Hertugen og hertuginden af Sussex (prins Harry og hertuginde Meghan, red.) har bekræftet over for hendes majestæt Dronningen, at de ikke vender tilbage som arbejdende medlemmer af den kongelige familie," står der i pressemeddelelsen, som er udsendt af det engelske hof. 

Elskede familiemedlemmer

Det oplyses desuden, at dronning Elizabeth har oplyst prins Harry og hertuginde Meghan om, at når de er trådt væk fra den kongelige familie, så er det heller ikke muligt for parret at fortsætte med de ansvarsområder og pligter, der følger med et liv i offentlighedens tjeneste, som hoffet beskriver det.

Det betyder også, at dronning Elizabeth nu inddrager parrets ærestitler og protektioner, som parret ellers har haft. Disse foræres af dronningen til medlemmer af den kongelige familier, men hun kan altid inddrage dem igen. 

Protektionerne og titlerne vil blive omfordelt til de andre medlemmer af den kongelige familie. 

Afslutningsvis tilføjes der.

"Mens alle er kede af deres beslutning, så forbliver hertugen og hertuginden meget elskede familiemedlemmer."