Så meget er verdens syv største techselskaber steget i værdi i 2020

01/1/21 18:30

Mathias Busekist

Techgiganterne har mildest talt haft et forrygende år.

De syv mest værdifulde techgiganter - Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook, Tesla og Nvidia - er nok blandt dem, som vil se tilbage på året, der er gået, med et smil på læben. 

De ovennænte giganters samlede værdi er steget med $3.4 trillioner. Og det er på trods af, at man samtidig har måttet kæmpe med coronapandemien og en økonomisk krise.

Apple kunne se på imens, at der blev solgt et utal af iPhones, Microsoft høstede goderne efter, at deres Teams-samarbejde blev populært i coronatiden, Amazons e-commerce og Google og Facebooks styrke inden for reklamer har blomstret som aldrig før.

Det kan derfor roligt siges, at de ikke har været så hårdt ramt af coronavirussen, som man ellers først havde antaget. 

Den helt store overraskelse kom dog i form af Tesla. 

Deres værdi er blevet nidoblet, hvorfor de i den grad har løftet markedet inden for el-biler. De startede året ud med $76 milliarder, men kunne torsdag bekræfte, at det nu hedder $669 milliarder. Det kommer efter, at flere af deres fabrikker har været lukket ned grundet coronapandemien, men de nåede alligevel at slå rekord for flest biler produceret i tredje kvartal. 

Gaming har taget fart

Det har også været et godt år for Nvidia, som har mere end fordoblet sin værdi. De sluttede året af med at ligge på $323 milliarder, hvilket gør det til det syvende mest værdifulde techfirma. De gør sig hovedsagligt i grafikkort, som bliver brugt i gaming-comutere, hvilket i år er fløjet ned fra hylderne, da mange har været hjemsendt. 

Apple løber dog med prisen for den største forøjelse. Den er nemlig hoppet med hele $1 trillion, hvilket er grundet, at deres aktier er steget med 81%. 

Amazon steg med $710 milliarder, Alphabet steg med $268 milliarder og Facebook steg med $193 milliarder.

Techgiganternes gode regnskab kan da også ses på listen over verdens rigeste personer. I toppen finder man Amazons Jeff Bezos, som bliver efterfulgt af Teslas Elon Musk og Microsoft-stifteren Bill Gates. Facebook CEO Mark Zuckerberg er at finde på femtepladsen. 

Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin er også at finde i top ti.