Sårbar skuespiller taler ud: Stoppede misbrug for børnenes skyld

13/2/23 08:33

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Den berømte skuespiller har i mange år kæmpet med alkohol- og stofmisbrug

Den irske skuespiller Colin Farrell har i en alder af 46 fået indsamlet et flot CV og hæder fra fans og filmindustrien. I år er han sågar Oscar-nomineret for hans hovedrolle i filmen “The Banshees of Inisherin”. 

Men Her og Nu har historien om, hvordan hans liv også har involveret dæmoner, der har været svære at slippe af med.

1 2006 fik Farrell endelig bugt med hans misbrug der varede i 18 år. Han udtaler at hans påvirkning især gik ud over hans præstationer på lærredet.

“Den mængde energi og den mængde af løgne, du skal lægge i at opretholde et liv med et misbrug, er ret betydelig. Hele dit liv bliver en stor løgn” fortæller Farrell til mediet Details Magazine.

Det store vendepunkt skete i 2003, hvor Farrell fik sønnen James sammen med hans daværende kæreste, Kim Bordenave. Få år senere blev sønnen diagnosticeret med sygdommen Angelman Syndrom, der fører til udviklingshæmning.

“Jeg havde pludselig den her lille baby, der ikke manglede en bedste ven, men som manglede en far. Det blev vendepunktet for mig, og da han var omkring to år gammel, blev jeg ædru” uddyber den irske skuespiller.

“De konsekvenser, det har at have et barn med særlige behov, kan være så brutale, at det kan rive ens hjerte i stykker, men den kærlighed, styrke og heltemod, der samtidig er, fungerer som nål og tråd, og reparerer efter alle tårerne”.

Colin Farrell har foruden sønnen James, også sønnen Henry, sammen med skuespillerinden Alicja BachledCurús.

Det vides ikke om Farrell for tiden er i et forhold, men det lyder til at al hans kærlighed i hans liv, er dedikeret til sønnerne.

“Mine børn er mit et og alt. De vækker en masse frygt og selvfordømmelse i mig. At få børn er det vigtigste i mit liv. At være skuespiller kan slet ikke sammenlignes”.


Foruden Farrell er “The Banshees of Inisherin” også nomineret til 8 Oscar-statuetter, blandt andet i kategorierne “Bedste Film” og “Bedste Originale Manuskript”.