Sarah solgte maleri for 900 kr. på Facebook: Fortrød da hun opdagede dets sande værdi

Af: Mie M.B

|

18/05/2024

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Opdagelsen kom først dagen efter da person kontaktede hende om annoncen

Mest læste i dag

En australsk mor begik den ærgerlige fejl at sælge en kunstgenstand for 200 australske dollars (ca. 900 kr.), før hun opdagede, at den faktisk var 100 gange så meget værd.

Sarah Bonner fra Gold Coast fortalte, at hun oprindeligt havde sat det abstrakte sort-hvide maleri til salg for 100 australske dollars på Facebook Marketplace. Der dukkede en interesseret køber op ganske kort tid efter. "Han kom sidst på eftermiddagen. Han snakkede og var virkelig rar," fortalte moderen til Gold Coast Bulletin via Ladbible.

Dog blev Sarah dagen efter informeret af en person, der havde set hendes annonce online, om, at maleriets faktiske værdi var 20.000 dollars (ca. 90.000 kr.)

Maleriet ser nemlig ud til at være ét af 200 værker fra den franske kunstner og billedhugger Pierre Soulages' kollektion fra 1957, 'Lithographie No. 3'.

Han blev også kendt som 'mesteren af sort' og døde desværre sidste år.

Selvom det er ukendt, hvor meget den indfødte fra Gold Coast oprindeligt betalte for maleriet, fortalte hun Queensland-mediet, at hun helt sikkert ville have hævet prisen, hvis hun havde kendt dets sande oprindelse.

"Hvis jeg kendte nogen i den situation, ville jeg have tilbudt en bedre aftale og være ærlig over for dem om, hvor meget det er værd," sagde hun. "Det kunne virkelig have været højdepunktet i år og have gjort en forskel for min familie."

Bonner tilføjede, at hun forsøgte at kontakte manden, der købte maleriet, som senere er blevet identificeret som Leigh Capel, en succesrig og respekteret kunsthandler fra Sydney. Imidlertid har han forståeligt nok ikke taget nogen af hendes opkald.

I en lignende historie købte en kvinde for nogle år siden et maleri for 4 dollars i en genbrugsbutik i New Hampshire, blot for at indse, at det var 250.000 dollars værd.

Ifølge Artnet var kvinden faldet over maleriet hos Savers og blev senere fortalt af kunstkonservator Lauren Lewis, at kunstværket var af den anerkendte maler og illustrator N.C. Wyeth.

Heldigvis gemte kvinden maleriet og opbevarede det sikkert i sit skab.

Anbefalet til dig