Sasha forsvandt fra sit hjem: 5 år senere fik familien en utrolig opringning

07/05/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
En åben dør i familiens hjem og pludselig var den kun ét år gamle kat Sasha væk. Familien var overbevist om at de aldrig ville se den igen - men 5 år senere blev de overraskede.

Mest læste i dag

Katte er nogle specielle væsener, som ofte ‘selv bestemmer’ hvor de vil bo. Selvom de tit strejfer langt omkring, plejer de dog som regel at indfinde sig når sulten rigtigt melder sig - men det skete ikke, da en families kat sneg sig ud af hjemmet. Det skriver Newsner.com.

En familie fra Portland i Oregon, havde mistet håbet om at se deres sorte kattekilling igen. Den lille snedige kat sneg sig ud af familiens dør og forsvandt derefter sporløst. 

Familien søgte længe efter katten, men som årene gik, mistede de troen på at katten ville dukke op igen. De var sikre på at den unge kat, enten var blevet kørt over eller snuppet af et større dyr, som eksempelvis en prærieulv.

Sashas ejer Viktor fortæller at familien aldrig havde troet at de ville se deres elskede kat igen. 

En fantastisk opringning 

Men fem år senere skete der et mirakel. Telefonen ringede i hjemmet og i den anden ende, var et dyreinternat som påstod at de havde fundet Sasha. 

Familien troede først ikke deres egne ører, da dyreinternatet lå 2000 kilometer væk fra familiens hjem i Portland. Sasha var nemlig blevet fundet i Santa Fe i New Mexico. 

Sashas ejer fortæller at familien selvfølgelig blev lidt chokerede da de modtog opkaldet, men på den anden side, blev de ikke så overraskede. Deres kat havde nemlig altid været meget eventyrlysten, så de blev egentlig ikke forbavsede over, at deres firbenede familiemedlem havde været på en længere rejse. 

“Han har vel både set Grand Canyon, Crater Lake og monumentet - hvem ved?” Siger Sashas ejer.

Ofte bliver dyr som er stukket af, fundet i ‘dårlig stand’, hvor de både er afmagrede og ikke har det godt. Men i modsætning til mange andre, har Sasha klaret sig rigtig godt. Han er vokset meget sidens ejerne så ham sidst og har en fin vægt på 8 kilo. 

Sasha er nu genforenet med sin familie. Foto: Instagram

Ifølge Murad Kirdar som er fra Santa Fe Animal Shelter & Humane Society, så er Sahsha meget madglad. 

Det var også Murad som ledsagede Sasha på sin rejse hjem, så den kunne blive genforenet med sin familie. 

De to tog derfor sammen et fly, hjem til Portland, hvor familien kunne blive genforenet med deres savnede kæledyr.

“Jeg har aldrig hørt om en lignende historie. Jeg mener, en kat som er rejst over 1900 kilometer og en ejer som tror, at katten vil være væk for altid. En lykkelig historie.” Fortæller Murad. 

Her kan du se Sasha blive genforenet med sin familie.