Satte ild til mor til fire: Grinte mens hun brændte

17/9/20 08:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En ualmindeligt grusom sag er netop nu i gang.

Der er ikke langt fra kærlighed til had. Det fik en mor til fire i dén grad at føle, da hendes ekskæreste sidste år satte ild til hende. 

Den 25. Juni sidste år, mødtes hun med sin ekskæreste, fordi hun var bekymret for hans metale tilstand - og det var tilsyneladende med god grund. Det skriver Daily Star. 

Den 48-årige Kevin Marks var netop blevet løsladt fra fængslet mod kaution, hvor han tidligere i samme uge, var blevet anholdt for flere lovovertrædelser. Flere betjente havde udtrykt bekymring over Marks mentale tilstand og han blev derfor to gange vurderet, mens han var i fængslet. Det blev dog konkluderet at han var i stand til at blive prøveløsladt og derfor blev han sluppet ud mod kaution. 

Det fik katastrofale følger

Kort efter at han var blevet løsladt, skulle han mødes med sin ekskæreste Ann Drummond som var mor til fire. Han angreb hende nær hendes hjem, hvor han hældte benzin ud over hende og derefter satte ild til hende. Mens hun lå på jorden og vred sig, og forsøgte at slukke flammerne, så han grinende til. 

Da der ankom redningsmandskab til stedet, fortalte hun til redderne at han havde sat ild til hende og grinet ad hende. 

Ann blev straks hastet afsted til hospitalet. Hendes skader var så voldsomme og hun var forbrændt på mere end 80% af kroppen, så hun døde kort tid efter. 

Mark blev vurderet til at have været i så dårlig mental tilstand på gerningstidspunktet, at han ikke kunne stilles til ansvar for sine handlinger. Retten accepterede at han var i for dårlig stand til at kunne blive stillet til ansvar.

“Han har erklæret sig skyldig på det grundlag, at han ikke er strafferetligt ansvarlig for sin opførsel, på grund af sin psykiske tilstand”, fortæller Anklager Alan Cameron.

Derfor er han nu blevet anbragt på statshospitalet i Carstairs, i Canada. Retssagen er dog ikke slut endnu, og anden høring skal foregå den 25 oktober i år. Her vil det blive besluttet hvordan sagens videre forløb skal foregå.