Savnede sin kone: Ville ro 2000 kilometer i en gummibåd for at se hende

26/3/22 11:08

Per Broch

Foto: Third Naval Area Command, Facebook
En mand fra Vietnam savnede sin kone så meget, at han besluttede sig for at puste sin gummibåd op og prøve at ro 2.000 kilometer for at se hende. Det gik dog ikke helt som planlagt.

Afstanden fra Indien til Vietnam over vand skulle krydses i en lille gummibåd, men desværre for den thailandske mand, så nåede han ikke meget mere end 80 kilometer væk fra den thailandske kyst, før han måtte samles op af et redningsfartøj.

På grund af coronavirus havde manden været adskilt fra sin kone i to år. Hun arbejdede i Mumbai, mens han var blevet i Thailand. På grund af alle restriktionerne var det ikke muligt for manden at rejse til Mumbai uden visa for at besøge sin kone. Han havde forsøgt at flyve til Bangkok, men kunne ikke komme videre derfra, fordi han ikke havde de nødvendige papirer i orden.

Derfor besluttede han sig for at tage sagen i egen hånd, så han tog en bus til Phuket og ville sejle den lange vej til Indien.

Den lille gummibåd var på ingen måde gearet til den lange rejse, og måske var mandens forberedelser også en smule naive. Manden, som hedder Ho Hoang Hung, havde planlagt at forlade den kendte ferieø Phuket og sejle mod Indien, helt uden at have et navigationssystem i sin gummibåd. I stedet var der vand og instant-nudler, og det skulle holde ham i live, indtil han kunne se sin elskede kone igen.

Tidspunktet for hans sejlads var lige før tornadosæsonen, og uden navigation bevægede Ho Hoang Hung sig bogstaveligt talt ud på dybt vand.

To uger efter han havde forladt Phuket blev han fundet af en fiskekutter, der sørgede for at kontakte myndighederne, der herefter fik ham reddet i land. Myndighederne har herefter udtalt, at Ho Hoang Hung slet ikke havde vand nok med til turen, han havde ikke andet tøj end det, han havde på, og han havde hverken kort eller andet, der kunne hjælpe ham med at navigere.

Den begrænsede afstand, han havde lagt bag sig, skyldtes, at han endte op med modvind allerede fra første dag.

Hvorvidt Ho Hoang Hung siden har set sin kone igen, melder historien ikke noget om.