Sendte banan anonymt - Det skulle han aldrig have gjort

16/09/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I sidste uge faldt der dom i en anderledes sag.

Mest læste i dag

Omkring klokken 22 den 8. november sidste år, var Marc D’arcy-Smith ude og få en øl med en ven, på en pubben the Richmal Crompton, som er en del af virksomheden ‘JD Wetherspoon’ pubs. Det skriver Mirror. 

De to venner sad og snakkede og hyggede sig, da en tjener pludselig kom ned til deres bord med en bakke. På bakken var der en banan, som blev serveret foran Marc. Forvirringen var stor da de to venner ikke havde bestilt en banan. 

De spurgte tjeneren som leverede bananen, hvorfor de fik serveret den. Det kunne tjeneren ikke svare på, han kunne blot fortælle at bananen anonymt var blevet bestilt over pubbens app og at den stod til at skulle leveres til deres bord.

De to venner var ikke i tvivl om budskabet, det var klart og tydeligt racistisk. 

Dette er bananen som blev sendt til de to venners bord. Foto: Privatfoto

Få dage efter hændelsen gik de til politiet og anmeldte episoden. Den 17. januar i år kunne politiet anholde Louie Kincella på hans adresse. Den unge mand forklarede til betjentene at det aldrig var ment som andet end en joke - og at han i øvrigt ikke havde haft til hensigt at bestille bananen til et andet bord end sit eget. 

Politiet tog sagen yderst alvorligt 

Sagen kom for retten den 3 april i år, hvor Kincella fik en bøde på 1200 pund  (svarende til ca. 10.000 danske kroner) for hate crime. Derudover blev han også dømt til at betale alle sagens omkostninger.

Louie Kincella hævdede at bananen var ment som en joke. Foto: Politi

Selvom sagen umiddelbart ikke lyder til at kræve et stort opklaringsarbejde, krævede det meget for politiet at finde afsenderen af bananen. Der var nemlig ikke overvågning på stedet og fordi alle nemt kan bestille via appen, uanset hvor man befinder sig. Sagen havde dog alligevel en høj prioritet, da politiet ønskede at statuere et eksempel på, at hate crime ikke er acceptabelt.

Marc er yderst taknemlig for politiets håndtering af sagen. Foto: Privat

Marc er meget taknemlig for at politiet tog hans henvendelse seriøst og for at der er faldet dom i sagen. I tiden efter hændelsen på pubben, havde han ikke lyst til at gå ud, fordi at ydmygelsen stadig sad i ham - det fortæller han til et lokalt medie. 

JD Wetherspoon som ejer pubben har også undskyldt til Marc og vennen, samt udelukket Kincella fra pubben til evig tid. 

 

 

Anbefalet til dig