Sexforbryder modtager ærespris af filmindustrien

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kevin Spacey modtager ærespris i Italien - få dage efter ny domssag

Mest læste i dag

I dag er den dobbelt-Oscar-vindende skuespiller, Kevin Spacey, nok bedst kendt for diverse skandaler om seksuelle overgreb af yngre mænd, der har fundet sted siden start-00’erne. De mange retssager og domstole har medført af Spacey er blevet bandlyst fra Hollywood og TV-produktioner siden de første beskyldninger fandt sted i slutningen af 2017.


Men hvis man spørger den italienske filmindustri, mere specifikt The National Museum of Cinema i Torino, Italien, så har Spacey alligevel gjort sig fortjent til filmmuseets største pris. Det skriver det engelske medie Metro.

Den skandaleramte “House of Cards”-skuespiller mødte op til prisoverrækkelsen, hvor han blev hyldet for “at bidrage til filmkunstens vækst” som prisuddeleren forklarede i præsentationstalen.

I hans takketale roste Spacey kommiteen for museet for “at have nosserne til at invitere mig her til aften”. Han fortsatte hans takketale med kommentaren: 

“ved at overrække mig denne pris, er I (kommiteen) med til at styrke forsvaret på kunstneriske præstationer, og for det fortjener I en klapsalve”.

For blot få dage siden stod Casey i retten igen; denne gang havde syv nye ofrer - alle mænd - anklaget ham for seksuelle overgreb, der havde fundet sted mellem 2001 og 2004.

Anbefalet til dig