Sidder du ned i mere end seks timer om dagen? Så farligt er det

01/3/23 18:50

Mathias Busekist

Foto: Twitter
Eksperten er kommet med vigtige råd til dem, der sidder ned i mere end seks timer om dagen.

Der skal ikke herske tvivl om, at det ikke er ideelt at være stillesiddende i flere timer, mens man sidder bøjet over sine tablets, sin bærbar eller telefon.

Og Dan Go, administrerende direktør for High Performance Founder, som hjælper iværksættere med fitness, er træt af synet.

Han har derfor udsendt en advarsel samt kommet med råd til, hvordan man undgår de store smerter, der kan være forbundet med at have siddet ved sin arbejdsstation for længe.

"Hvis du sidder ned i mere end 6 timer om dagen, så læs dette," skriver han.

Ifølge Go vil det kunne føre til fedme, smerter i nakke, skuldre samt lænd og vil kunne øge risikoen for psykiske lidelser, såsom depression og angst.

Han mener sågar, at det er "det nye rygning".

Påstanden understøttes af et hold forskere, der har udarbejdet en skræmmende model i naturlig størrelse, der viser, hvordan kontorarbejdere kan se ud i fremtiden.

Emma blev skabt ud fra en undersøgelse af mere end 3.000 arbejdstagere i Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Emma viser en kvinde med åreknuder, krum ryg og røde, blodskudte øjne.

'Emma'. Foto: Fellowes

'Emma'. Foto: Fellowes

I den forbindelse er Go kommet ned nogle enkle øvelser og teknikker, der bidrager til en øget fysisk aktivitet og dermed vende virkningerne af at sidde ned ned i lange perioder.

Han fremhæver blandt andet "McGill Big 3" - et sæt øvelser bestående af McGill Crunch, planken og såkaldte Bird Dogs, som hjælper med at "opbygge udholdenhed i lænden og mavemusklerne".

Derudover udtaler fitness-direktøren, at en af de mest undervurdere måder at forbrænde kalorier, blot er ved få flere skridt om dagen.