Sikkerhedsvagt ved musikfestival fremsatte falsk trussel om masseskyderi: Ville have tidligt fri

04/8/22 15:52

Mathias Busekist

Foto: Cook County Sheriff's Office
Sikkerhedsvagten, der arbejdede ved en stor musikfestival, er blevet anholdt efter at have fremsat en falsk trussel om et masseskyderi.

Sikkerhedsvagt Janya Williams, der arbejdede ved musikfestivalen Lollapalooza, valgte angiveligt at sende en besked med en advarsel om et masseskyderi, der ville finde sted om mindre end to timer.

"Masseskyderi kl. 16.00. Sted Lollapalooza. Der er 150 personer," skrev hun.

Vidnet, der modtog beskeden, fortalte straks sine overordnede om truslen, som de havde modtaget. De kontaktede derefter Chicago Politi og FBI for at videregive advarslen.

Anklagemyndigheden hævder, at vidnet, der modtog beskeden, vendte tilbage til arbejdet kl. 16.00, hvor Williams tog fat i hende for at fortælle, at hendes søster havde fortalt hende om en trussel om masseskyderi, der var blevet delt på Facebook.

Ifølge Chicago Sun Times blev Williams bedt om at sende et screenshot af Facebook-opslaget, som skulle true med et masseskyderi på Lollapalooza.

Hun skulle da have oprettet en falsk Facebook-profil og skrevet opslaget selv.

Profilen med navnet "Ben Scott" delte et opslag om "masseskyderi ved Lollapalooza Grant Park kl. 18.00".

De hævder, at hun derefter tog et screenshot af opslaget og sendte det til vidnet fra sin egen telefon, og at hun havde sendt den oprindelige trusselsbesked fra sin TextNow-app.

Williams blev taget med til afhøring som følge af, at efterforskerne havde sporet iCloud- og IP-adressen for TextNow-nummeret tilbage til hendes telefon.

Cook County Sheriff's Office

Cook County Sheriff's Office

Ifølge anklagemyndigheden indrømmede den 18-årige sikkerhedsvagt, at hun havde sendt beskederne, "fordi hun ønskede at forlade arbejdet tidligt".

Williams, der mødte i retten den 31. juli, er blevet anklaget for at have fremsat en falsk terrortrussel, og hun er blevet tilbageholdt med en kaution på 364.000 kroner.

Hendes næste retsdato er den 8. august.

I staten Illinois kan en person, der findes skyldig i at fremsætte en falsk terrortrussel, risikere en fængselsstraf på mellem fire og 15 års fængsel og en bøde på op til 183.000 kroner.