Sjælden og populær fugl dør efter tur på operationsbordet

28/12/20 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Manukura døde søndag. Foto:Privatfoto / Facebook.com
Nu siger New Zealand farvel til en af landets specielle indbyggere.

En meget elsket og ekstremt sjælden fugl af arten hvid kiwi er død efter en operation. Det har skabt sorg Manukuras - som fugle hed -hjemland New Zealand. Det fortæller The Guardian. 

Manukura blev klækket i fangenskab i maj 2011. Hun blev født med et sjældent genetisk træk, leucisme, der gav hende en slående hvid fjerdragt.

Den hvide fjerdragt skabte meget opmærksomhed og førte til, at Manukura blev ambassadør for både Pūkaha, som er det nationale dyrelivscenter ved Mt Bruce i Wairarapa, hvor hun boede. Derudover blev der også lavet både bamser, legetøj og en billedbog, der fortalte fuglens historie.

Tabte sig

Tidligere i december bed nogle af de ansatte på netop dyrelivscenteren Pūkaha mærke i, at fuglen havde tabt sig. Derfor blev hun transporteret til et specialiseret dyrehospital på Massey University i den new zealandske by Palmerston North. 

Dyrlægerne fandt et ubefrugtet æg, som Manukura ikke var i stand til at lægge. Selvom deres operation for at fjerne ægget var vellykket, blev hendes helbred fortsat dårligere.

Manukura døde søndag. Mandag blev nyheden offentliggjort. Siden er kommentarer strømmet ind fra new zealændere, der har fulgt fuglens liv siden hun blev født.

Hendes navn betød "af betydelig status" på den lokale dialekt. Hun efterlader sin bror Mapuna.