Skoleansat anklaget: Stjal svimlende mængde kyllingevinger til en værdi af 10 mio. kroner

07/2/23 15:31

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Ingen af de købte varer blev bragt tilbage til skoledistriktet eller givet til eleverne

En revision, der blev udført som en del af en rutine, afslørede en forbløffende uoverensstemmelse i et skoledistrikt i Illinois' økonomi. Det afslørede, at distriktet allerede midtvejs i året lå 300.000 dollars over sit årlige budget for mad.

En grundig undersøgelse afslørede adskillige fakturaer med oplysninger om køb af tusindvis af kyllingevinger, et produkt, som skolen ifølge juridiske dokumenter aldrig havde serveret for eleverne.

Det skriver NBC News.

Men Harvey School District 152, der ligger lige syd for Chicago, serverer slet ikke kyllingevinger. Det skyldes, at knoglerne i Super Bowl-favoritten ikke er egnet til børn. Alligevel, fra maj 2017 til november 2018, var der blevet bestilt 11.000 kasser kyllingevinger.

En omfattende undersøgelse foretaget af statsadvokaten i Cook County har afsløret, at kyllingevinger var kernen i en ulovlig underslæbsplan, der har kostet skatteyderne mere end 1,5 millioner dollars, svarende til cirka 10 millioner kroner.

Vera Liddell, den tidligere direktør for fødevaretjenester i distriktet, blev således anholdt og anklaget for to forbrydelser - fortsættelse af en økonomisk kriminel virksomhed og tyveri af mere end en million dollars. Den 66-årige kvinde blev i sidste ende løsladt fra fængslet efter at have betalt 10 procent af sin kaution på 150.000 dollars.

Planen

I sommeren 2020, da Covid-19 havde forårsaget omfattende forstyrrelser i dagligdagen og lukket klasseværelser i hele landet, blev svindlen indledt. Distriktets ca. 2.200 elever var alle blevet hjemsendt, men der blev fortsat lave mad, som eleverne kunne hente.

Liddell begyndte derefter at lave hundredvis af ulovlige bestillinger af madvarer, hovedsageligt kyllingevinger, uden tilladelse

Da bestillingerne var klar, skulle Liddell angiveligt have rejst til fødevarevirksomheden for at hente sine varer. Overvågningsoptagelser, som efterforskerne angiveligt har gennemgået, viste, at kasser med kyllingevinger blev læsset på en varevogn, som var ejet af det lokale skoledistrikt.

Det var først da adskillige fakturaer, der var underskrevet af Liddell, blev fundet, at svindelnummeret blev opdaget.

Den anklagede, Liddell, har endnu ikke erklæret sig skyldig eller ikke skyldig i forhold til de anklager, der er blevet rejst.

Det er fortsat uklart, hvor de 11.000 kasser med kyllingevinger er.