Skræmmende forudsigelse om krigen i Ukraine: Det bliver 'den sidste verdenskrig'

10/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Vladimir Putins allierede har øget støtten til Ruslands præsident, hvilket har fået en krigsekspert til at hævde, at det kan udvikle sig til 'den sidste verdenskrig'.

Mest læste i dag

Det er mere end 500 dage siden, at Rusland sendte sine styrker ind i Ukraine. Krigen raser stadig, og en ekspert hævder nu, at den 'aldrig vil ende'.

Ifølge mediet Daily Star er Dmitry Popov gået så vidt, at han har udtalt, at det kan udvikle sig til 'den sidste verdenskrig'.

Popov skrev for det prorussiske medie Moskovskij Komsomolets, da han fremsatte sin påstand. Dette gjorde han få dage efter, at præsident Vladimir Putins nærmeste allierede, Hviderusland, gennemførte militærøvelser på deres vestlige nabos dørtrin.

Både Polen og Litauen har meddelt, at de er rustet til provokationer fra Moskva og Minsk. Tidligere på måneden blev det hævdet, at to hviderussiske helikoptere kortvarigt fløj ind i polsk luftrum. Dette har Hviderusland dog efterfølgende benægtet.

Det hviderussiske forsvarsministerium har bekræftet, at man igangsatte en række militærøvelser mandag i denne uge. Dette foregik nær Suwalki-gabet, som forbinder Litauen, Letland og Estland med resten af NATO-alliancen.

Derudover adskiller det også Hviderusland fra Kaliningrad, som er en russisk eksklave ved Østersøen mellem Polen og Litauen, der har over 475.000 indbyggere.

"Ingen kampvogne i Ukraine vil kunne løse dette problem. Det vil kun en være pause, og muligheden for nye 'varme' konflikter går ingen steder. Det ideologiske pres vil kun stige," skrev Popov ifølge Daily Star.

"Vær ikke bange for udtrykket 'statsideologi' og se ikke tilbage på, hvad 'vestlige partnere' vil sige om dette."

"Intet vil ende efter kampene i Ukraine. Krigen om menneskesjæle vil være lang, men dette er den sidste verdenskrig."

Mediet skriver også, at det ikke vurderes, at der er trussel om en reel verdenskrig på nuværende tidspunkt.

Dog har både USA, Storbritannien og hele NATO-alliancen gentagne gange sagt, at de vil gøre, hvad der er nødvendigt for at besejre Rusland, hvis en verdenskrig udbryder.

Anbefalet til dig