Solgt som spæd: Et opkald vælter hele hendes verden

14/12/20 12:15

Christian Granhøj Skouboe

Belle søgte svar om hendes barndom. Foto: Operation Underground Railroad / Youtube.com
Det løb hende koldt ned ad ryggen, da sandheden pludseligt så dagens lys.

Efter at forholdet til hendes adoptivforældre faldt fra hinanden, begyndte Belle at tænke over, hvor hun kom fra. 

Den britiske avis The Sun fortæller nu om en ung kvinde, der kom på sporet af en uhyggelig sandhed. Under Belle Barbus opvækst i den amerikanske delstat Utah blev der ikke lagt skjul på, at hun var adopteret fra Rumænien. Det fortalte hendes adoptivforældre hende allerede, da hun var otte år gammel. 

Adoptivforældrene forklarede, at hendes biologiske forældre - der bærer det særlige efternavn Barbu - ikke ønskede hende. Sandheden var dog mere uhyggelig, som den unge kvinde fandt ud af flere år senere. 

Hendes forhold til netop adoptivforældrene blev nemlig slidt gennem årene. Lige så stille faldt det fra hinanden. Det fik hende til at tænke på den familie, som hun muligvis havde i Rumænien. 

Belle besluttede sig for at gøre noget. 

Tager ubehagelig drejning

I jagten på sin rumænske familie meldte Belle Barbu sig ind i en gruppe på Facebook, der netop har til formål til at hjælpe bortadopterede rumænere med at etablere kontakt til deres biologiske familie. 

Belle delte sit efternavn og sin alder i gruppe og så gik det pludseligt hurtigt. Hends særlige efternavn vak nemlig genklang ved en af de personer, der driver gruppen. Lynhurtigt blev Belle sat i en kontakt med en ung mand, der viste sig at være hendes lillebror. 

Moise - som lillebroderen hedder - satte hende hurtigt i kontakt med deres mor og far, der nu bor i Rom. Tre uger senere talte Belle Barbu første gang med sin mor. Samtalen tog dog en ubehagelig drejning. 

"Døde"

Moderen kunne nemlig fortælle, at Belle blev født på et tidspunkt, hvor familien var meget fattige. I 1994, da den lille pige kom til verden, boede de i telte, fordi de ikke havde råd til andet. 

Efter fødslen fortalte lægerne dem, at den lille pige var meget syg. Hun blev derfor indlagt på hospitalet, mens lægerne sendte hendes forældre hjem. Næste gang de kom på besøg, fik de at vide, at Belle var død. 

Inden de nåede at forlade hospitalet tog historien dog endnu en drejning. Her greb en sygeplejerske fat i forældreparret. I fortrolighed fortalte hun dem, at deres lille datter ikke var død. Istedet var hun blevet kidnappet og solgt videre. Sygeplejersken fortalte videre, at hun formentlig var solgt til adoption. 

Forældrene fortsatte jagten efter deres datter, indtil de løb tør for penge. Efter 25 år blev familien dog genforenet, fortæller The Sun.