Sophie donerede lever til nevø: Endte med at få store konsekvenser for hende

Udland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Sophie valgte at donere sin lever til sin nevø, hvilket endte med at få store konsekvenser for hende selv.

Mest læste i dag

Sophie Hughes er en britisk model, der har boet i Australien i flere år. Hun fik en dag den hjerteskærende nyhed om, at hendes lille nevø var blevet alvorligt syg med en leversygdom.

Oscar blev født i 2016, og kort tid efter, at hendes bror Ant og hans kone Kerry kunne byde den lille dreng velkommen til verden, blev han diagnosticeret med en sjælden og livstruende tilstand kaldet biliær atresi.

Sygdommen får galdevejene udenfor og inde i leveren til at blive blokerede, hvilket på sigt kan resultere i dødelig leversvigt.

Lægerne havde gjort det klart for Ant og Kerry, at de ikke ønskede, at de skulle donere deres lever, da de skulle være i stand til at tage vare for Oscar.

Da Sophie hørte om dette, tilbød hun straks at være donor, hvorfor hun satte sig på et fly fra Australien til Storbritannien, for at hjælpe sin nevø.

Jeg var et godt match, fordi jeg havde en lille, fed lever. Så det fungerede," fortalte Sophie, der i dag bor i Wilmslow nær Manchester, til mediet Manchester Evening News.

Den otte timer lange operation, hvor lægerne fjernede Sophies lever og overførte den til Oscar, var en succes. Efter operationen tilbragte hun fire måneder i Storbritannien, før hun fløj tilbage til Sydney.

Hun bemærkede dog hurtigt, at hendes kropsform ændrede sig markant, og hun gik derfor fra en str. 8 til en str. 14 på relativt kort tid.

"Det var en virkelig stor tilpasning at se mig selv i spejlet. Jeg havde et 18 centimeter langt ar ned langs maven, og mit kropsbillede var på sit laveste nogensinde," sagde Sophie.

"Det var virkelig barskt, fordi jeg var nødt til at lære på ny, hvad jeg kunne have på, og hvordan jeg skulle klæde mig efter min form, som jeg aldrig før havde gjort på en større krop før."

Sophie endte derfor med at blive efterladt med et selvværd, der havde taget så stor skade af sit eget kropssyn, at hun besluttede sig for at stoppe som model.

To år senere, da hun var 27 år, blev hun dog kontaktet af et modelbureau på Instagram, der specialiserer sig i såkaldte plus size-modeller.

Det har medført, at hun har genfundet glæden ved at arbejde som model og influencer, hvorfor hun også stolt viser sine kurver og ar frem på Instagram.

"Andre kropspositive influencere på Instagram inspirerede mig virkelig," sagde hun.

"Det fik mig til at indse, at der er så meget mere i mig end bare den måde, jeg ser ud på og den krop, jeg er i."

Anbefalet til dig