Sophie fik taget feriebillede af datter: Da fotografen kigger på det bagefter, opdager hun noget livsfarligt

Af: Thea Andersen

|

02/06/2024

Udland
Foto: Sophie Findley
Fotografens opdagelsen fik familien til at søge hjælp med det samme.

Lige nu læser andre også

"Sig appelsin!"

Det var sikkert et lignende udtryk, der kom ud af munden på fotografen, da Sophie Findley vil have et minde med hjem fra sin ferie med sin syv måneder gamle datter Presley.  

Familien var rejst på ferie til Arona, der ligger på den sydlige del af ferieøen Tenerife, da ferien tog en uhyggelig drejning, hvilket den britiske mor har skrevet om på Facebook ifølge Dagens.dk.

"Vi tog på ferie i januar 2017, og der var den her fotograf, der tog billeder af Presley i løbet af vores ferie. Hun sagde til os, at vi skulle få hende tjekket, når vi kom hjem, da hun havde opdaget en hvid refleks i datterens ene øje," skriver Sophie Findley på Facebook.

Og det var meget heldigt, at fotografen havde været vågen. For der gemte sig rigtig nok en farlig sygdom bag den lille piges ene øje, og det viste sig at være en kræftsvulst.

Familien var taget til Tenerife, hvor en fotograf tog billeder af familiens syv måneder gamle datter. Foto: Shutterstock.com

Men fotografen så billedet af de hvide skær i øjnene, hvorefter hun delte sin bekymring med familien. Foto: Sophie Findley

"Vi begyndte straks seks måneder med kemoterapi, og det var heldigt at vi fangede sygdommen tidligt. For med kemoterapi og laser er Presleys svulst ikke længere farlig," skriver moderen på Facebook.

I dag er datteren cirka to år gammel og er sund og rask, og derfor har venner og familiemedlemmer forgæves taget på ferie til Tenerife for at sige tak til fotografen, der opdagede den farlige sygdom.

Men nu har moderen delt sin historie, da familien ved et tilfælde kunne møde datterens redningskvinde igen.

I dag er datteren cirka to år gammel og har det godt igen. På deres ferie i starten af maj måned til Tenerife, fik familien endelig mulighed for at takke fotografen. Foto: Sophie Findley

"Vi tog en afbudsrejse til Tenerife, og så fandt vi ud af, at hun (fotografen, red.) arbejdede på det hotel, hvor vi boede på. Så nu har vi endelig fået muligheden for at sige tak. Tak fordi hun reddede synet på vores datters øje og muligvis også hendes liv, hvis det ikke var blevet opdaget i tide," skriver moderen og fortsætter:  

"Det må ganske enkelt være skæbnen, at de to skulle mødes igen på Presleys første ferie, siden at hun blev færdig med sin kræftbehandling. Af hjertet tak," skriver moderen i sit rørende opslag på Facebook. 

Anbefalet til dig