Sort restaurantejer gav politiet gratis måltider – nu er han slået ihjel af politiet

03/6/20 12:04

Nanna Christina Smidt

Der har gennem tiden været mange demonstrationer. Dette er et modelfoto. Foto: Shutterstock.
En restaurantsejer, der gav politifolk gratis måltider, er nu blevet skudt af politiet midt i Black Lives Matter-protester i Kentucky.

David McAtee der var 53 år blev dræbt mandag formiddag, mens politibetjente og soldater håndhævede udgangsforbud i Louisville. Det hele skete midt i en bølge af protester, hvor man krævede retfærdighed for George Floyds liv.

Ville beskytte sin niece

David McAtees familie fortalte, at han døde da han forsøgte at beskytte sin niece, der også blev skudt, men heldigvis overlevede.

Restauratøren, som var elsket i samfundet, blev dræbt af officerer.

Kl. 10.45 blev hans krop fundet liggende på det samme sted, hvor han blev skudt. Det fortalte Aida Osman, der har lanceret en GoFundMe-side for at hjælpe David McAtees familie med begravelse og sagsomkostninger. Det skriver Metro.co.uk. 

Louisvilles politichef, Steve Conrad, blev fyret efter borgmester, Greg Fischer, opdagede, at officeren ikke bar kropskameraer i den kaotiske kamp, hvor David McAtee blev skudt.

Statspolitiet vil nu undersøge omstændighederne omkring David McAtees død.

Politiet fortalte, at de reagerede på skud som kom fra en menneskemængde, men vidner berettede, at mængden ikke demonstrerede, da politiet ankom og blev bokset ind af soldater.

David McAtees familie og vidner fortalte derimod, at gruppen ikke protesterede, men at de mødes hver uge på gaden for at spille musik og David McAtees leverede mad.

Odessa Riley der er David McAtees mor, sørger stadig for tabet af sin datter, der døde tidligere i år, og nu har hun så også mistet en søn.

David McAtees død medførte en massiv march til stedet, hvor han blev dræbt - i nærheden af ​​sin velkendte restaurant YaYa's BBQ Shack. Mange dukkede op for at sørge over hans død og hylde den vellidte restauratør, der regelmæssigt gav politimænd gratis måltider under deres vagter.

”Han fodrede alle politimændene. Politiet ville gå derind og tale med ham og være sammen med ham. Han gav politiet mad og altid gratis,” fortalte Riley.