Speciel teknik til at fjerne hudorme går viralt: Nu advarer ekspert

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En ny teknik til, hvordan man kan slippe af med hudorme, er gået viralt – og har fået en ekspert til at advare mod det.

Mest læste i dag

En TikTok-bruger ved navn Armen Adamjan har i en video delt en særlig teknik til at slippe af med hudorme.

I videoen ser man, at han pisker æggehvider i en skål, som han dernæst påfører sin næste og lægger toiletpapir over. Til slut piller af det af igen, når det er tørt.

Det er en video, der er blevet uhyre populær, da den har fået mere end 4,1 millioner visninger. I kommentarfeltet er der flere brugere, der har givet udtryk for, at de vil prøve det.

Men hudplejeekspert Rachael Robertson har nu valgt at advare mod at bruge dette trick – ikke blot fordi det sandsynligvis ikke er effektivt, men også fordi det kan være farligt.

"Æggehvide indeholder enzymet lysozym, der kan nedbryde bakterier på huden, men æggehvide består hovedsageligt af vand, så fordelene er meget begrænsede i forhold til et produkt lavet til formålet," lyder det fra hende ifølge Mirror.

"På grund af proteinindholdet, kan det få din hud til at føles en smule strammere, men dette ville kun være midlertidigt."

"For ikke at nævne, at selvom risikoen for salmonella er lav – er det ikke umuligt."

"Teknikken i sig selv har muligvis virkning på snavs og olie på overfladeniveau i talgknopper, som folk ofte forveksler med hudorme, men for reelle hudorme er det ikke nok."

"De har brug for ordentlig ekstraktion. Jeg er sikker på, at videoen ikke er ægte og viser ikke det faktiske resultat af, hvad han fjernede fra sin næse."

Hudorme og talgknopper bliver ofte blandet sammen, da de kan se ens ud, men egentlig er de meget forskellige. Ifølge Rachael er talgknopper 'en naturlig del af hudens struktur', men personer med fedtet hud kan få mere synlige porer, da de fyldes med døde hudceller, olier og snavs.

Anbefalet til dig